7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Rüşvet alan memur tutuklandı

SİVAS Sanayi Ticaret İl Müdürlüğü'nde denetmen olarak görev yapan iki memur rüşvet aldıkları iddiasıyla tekibe alındı.

Ahmet Adıgüzel ve A.B adlı memurları takibe alan polis seri numaraları daha önceden alınmış paraları alan memurlara suç üstü yaptı. Mahkemeye çıkarılan iki memurdan Ahmet Adıgüzel tutuklanırken, A.B ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Suşehri İlçesi’nde 2002 yılında kurulan minibüsçü kooperatifinin eski başkanı Mürsel Gökçe, İl Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü’nde denetmen olarak görev yapan Ahmet Adıgüzel ve A.B.'nin, o dönemki kooperatif ait evraklarında eksiklik olduğunu belirterek daha önceden kendisinden 400 YTL ve 200 YTL rüşvet aldıklarını, kendisini ve yönetim kurulunda bulunan 6 üye arkadaşının Genel Kurul Toplantısında, toplantı salonundan çıkartmak suretiyle oylamaya dahil etmediklerini, seçilme ve seçme haklarının engellediğini, yeni yönetim kurulu devir işlemlerine müdahale ederek, evraklarında eksiklik olduğu gerekçesi ile 500 YTL rüşvet istediklerini iddia ederek şikayette bulundu.

Bunun üzerine Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla harekete geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri denetmenleri takibe aldı. Mürsel Gökçe’nin İl Sanayi ve Ticaret Müdürlüğünde çalışan Ahmet Adıgüzel'e 7 Nisan'da rüşvet olarak istediği parayı verdiğini tespit eden polis suçüstü yaptı. Yapılan baskında Adıgüzel ile A.B. adlı zanlılar gözaltına alındı.

Emniyetteki sorgusunda “Bana borcu vardı. Bu parayı o yüzden aldım” diyen Ahmet Adıgüzel ve ona yardım eden arkadaşı A.B daha sonra adliyeye sevk edildi. Sorgulama işleminin ardından nöbetçi mahkemeye sevkedilen zanlılardan Ahmet Adıgüzel tutuklanırken, A.B. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2008 Çarşamba 11:47:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?