3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Safari Sirki Sivas'a geliyor

SAFARİ SİRKİ SİVAS'A GELİYOR

Sivas Belediyesi'nin Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında Fuar alanına kurulacak olan "Safari Sirki" 30, 31 Ekim ve 1 Kasım tarihlerinde konuklarını ağırlayacak.

Dünya sirklerinin sanatçıları tarafından hazırlanan gösteriler Safari Sirki Cuma günü saat 18.00'de Cumartesi ve Pazar günü saat 12.00, 15.00 ve 18.00'de Sivaslı vatandaşlara sirk çadırında sunulacak.

Geleneksel gösteri sanatları ve modern gösterilerin harmanlandığı Safari Sirki'nde denge gösterileri, palyaçolar, sihirbazlar, ateşbazlar, madrabazlar, akrobatlar, jimnastikçiler ve bir buçuk saat süren çok eğlenceli gösteriler yer alıyor.

Safari Sirki'nin Sivas'a da gelmesini sağlayan Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'e ve emeği geçen herkese katkılarından ötürü teşekkür eden sirk koordinatörü İsmail Hakkı Yağcızeybek, sirk sanatları, çoluk çocuk, dede torun her yaştan insanın aynı etkinlikten ortak zevk almasını sağlayan nadir sanat dallarından biri olduğunu belirtti. Sirkin bu özelliğiyle toplumda birleştirici bir rol oynadığını, insanlara sosyal bir yaşam alanı sunduğunu kaydeden Yağcızeybek," Halkın her kesimi tarafından çok benimsenen, her yaştan, her kültürden, her dilden ve her coğrafyadan tüm insanlara ortak bir eğlence zemini oluşturan sirk ve gösteri sanatlarının Türkiye'de de yaygınlaşması ve Türkiye'ye özgü bir sirk kültürünün yeniden yapılanması için uzun zamandır yoğun bir çaba içindeyiz. Klasik sirk, sirk okulu ve sirk tiyatrosu çalışmalarımıza 'Safari Sirki' gösterisini de ekleyerek sirk sanatlarını daha çok yere taşıma olanağı bulduk. Gösteri sanatlarının bu birleştirici ve evrensel yapısıyla ülkemizde yeni bir sanat dilinin gelişeceğine inanıyoruz" ifadelerin yer verdi.

Toplumun her kesimini sirklerine beklediklerini dile getiren Yağcızeybek, tüm Sivaslıları hayatları boyunca anılarında yaşatacakları güzel bir değişiklik için Safari Sirkini izlemeye davet etti.

Sirk giriş ücretlerinin Sivas Belediyesi'nin katkılarıyla çocuklara 5 TL yetişkinlere 7,5 TL olacağı bildirildi.

SAFARİ SİRKİ SİVAS'A GELİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2009 Perşembe 15:31:05
Güncelleme :29 Ekim 2009 Perşembe 15:34:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?