3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Sağlık müdüründe h1n1 virüsü çıktı

SAĞLIK MÜDÜR YARDIMCISINDA H1N1 VİRÜSÜ ÇIKTI

Sivas İl Sağlık Müdürü Vakkas Özmercan, Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Erşan'da domuz gribi hastalığına neden olan H1N1 virüsünün tespit edilmesi ile ilgili açıklama yaptı.

Sivas İl Sağlık Müdürü Yardımcısı Dr. Mehmet Erşan, domuz gribi hastalığına neden olan H1N1 virüsünü taşıdığının anlaşılması üzerine Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastaneye kaldırılan Erşan'ı ziyaret etmek için CÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne gelen İl Sağlık Müdürü Vakkas Özmercan, yardımcısı Erşan'ın genel durumunun iyi olmasına rağmen ikiz bebekleri olduğu için evde tedavi görmesinin riskli olduğunu ve bu nedenle hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmasını uygun gördüklerini söyledi. Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mehmet Erşan'ın etraftan korunması için böyle bir önlem aldıklarını belirten Özmercan, "Sağ kolumun böyle bir rahatsızlığa kapılması bizi üzdü. Biz de baştan beri hep söylüyoruz, tedbirlere dikkat etmek gerekir. Tabii siz ne kadar dikkat ederseniz edin başınıza gelebiliyor. Arkadaşımızı etraftan korumak amaçlı böyle bir önlem almaya çalıştık. Arkadaşımıza acil şifalar diliyoruz. Genel durumunun iyi olduğunu öğrendim hocamızdan. Birazdan da kendisini ziyaret edeceğim. Arkadaşımızın tedbir amaçlı CÜ'de yatmasını uygun gördük" dedi.

H1N1 virüsünün kapımızda değil, aramızda olduğunu vurgulayan İl Sağlık Müdürü Vakkas Özmercan, "Şu anda Sivas'ta pozitif çıkan vaka sayısı 6. Ama bu bizim için çok önemli değil çünkü artık insanların tahlillerini çok fazla almayacağız. Tüm Türkiye çapında da vaka sayası hakkında fazla bilgi vermeye gerek yok. Artık H1N1 kapımızda değil, aramızda. Öncelikle kendimizi koruyacağız. Ana felsefemiz bu. Eğer rahatsızlandıysak etrafımızdakilere bulaştırmamaya çalışacağız. Bu açıdan vatandaşlarımızın duyarlı olmasında fayda var diye düşünüyorum" diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı tarafından Sivas'a gönderilecek domuz gribi aşıları ile ilgili de bir açıklama yapan Vakkas Özmercan, "Domuz gribi aşısı daha Sivas'a gelmedi. Bakanlıktaki kontroller ve tahliller şu an son aşamada. Bugün gelse bile hemen aşı yapmayacağız. O aşama bittikten sonra bize gelen talimatlar doğrultusunda sağlık çalışanları ve hacca giden ikinci grubumuza aşıyı yapacağız. İlk etapta belirli bir rakam gelecek. Bu da sağlık çalışanları ve hac kafilesine yeterli olacak. Aşama aşama, birer ikişer hafta ara ile bu aşılar Sağlık Bakanlığı tarafından bize gönderilecek. Özel bir durumu yoktu zaten, onda grip belirtileri vardı. Biz de tahlilini almıştık, pazartesi ona istinaden yine bu aramızda olan H1N1'den kaptı" şeklinde konuştu.

Bu arada CÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde çalışan personel başta olmak üzere hastaneye tedavi amaçlı gelen vatandaşların H1N1 virüsü kapmamak için maske takması dikkat çekti.

SAĞLIK MÜDÜR YARDIMCISINDA H1N1 VİRÜSÜ ÇIKTI
SAĞLIK MÜDÜR YARDIMCISINDA H1N1 VİRÜSÜ ÇIKTI
SAĞLIK MÜDÜR YARDIMCISINDA H1N1 VİRÜSÜ ÇIKTI
SAĞLIK MÜDÜR YARDIMCISINDA H1N1 VİRÜSÜ ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2009 Çarşamba 17:05:03
Güncelleme :29 Ekim 2009 Perşembe 09:34:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?