2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Sağlık-Sen 14 Mart'ı kutladı

SAĞLIK-SEN 14 MART TIP BAYRAMI'NI KUTLADI

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Sivas Şube Başkanlığı,'14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı.

Sağlık-Sen Sivas Şube Başkanlığı binasında yapılan basın açıklamasında konuşan Sağlık-Sen Sivas Şube Başkanı Efe Zileli, sağlık çalışanlarının Avrupa Birliği (AB) standartlarına göre 5 kat daha fazla çalıştıklarını söyledi.

Vatandaşların sosyal devlet varlığını en somut olarak hissedebildikleri alanların başında sağlığın geldiğini belirten Efe Zileli, "Vatandaşlarımızın sosyal devletin varlığını en somut hissedebildiği alanların başında sağlık gelmektedir. Sağlık kurumlarında bugün itibariyle 400 bine yakın sağlık çalışanı, insanların sağlılığı ve mutluluğu için ertelenemez nitelikte bir hizmet yürütmektedir. Bu kurumlarda sunulan hizmetin niteliği kadar, bu hizmeti üretenlerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi de, sosyal devletin ve insan hayatına verilen değerin bir göstergesi olacaktır. Milletimizin sağlık hizmetine ulaşımı açısından önemli değişimler getiren Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın başarısında en büyük pay sahibi olan sağlık çalışanları, hasta istihdam yetersizliği olmak üzere büyük çaplı sorunlar altında ezilmektedir" dedi.

Sağlık-Sen olarak, sağlık çalışanlarının sorunlarına bir çare bulunmasını söyleyen Zileli, ‘Hükümetten isteklerimiz var’ diyerek, "En çok sağlık alanını etkileyen sözleşmeli personel istihdamına son verilmelidir. Sağlık çalışanlarının ailesine ve sosyal çevresine vakit ayırabilecekleri bir çalışma düzenine kavuşabilmeleri için istihdam olanakları artırılmalıdır. Döner sermaye, ek ödeme gibi teşvik sistemleri adil paylaşım ilkesi gözetilerek, yeniden düzenlenmelidir" ifadelerini kullandı.

Zileli, sağlıkta adil, saygın ve güvenli çalışma koşullarına kavuşulduğu bir Türkiye için mücadele ettiklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2011 Salı 14:02:05
Güncelleme :15 Mart 2011 Salı 14:40:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?