7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Sağlıksız gıdalar yakıldı

Tarım İl Müdürlüğü ekiplerinin, kentte faaliyet gösteren işyerlerinde yaptıkları denetimlerde, sağlık koşullarına uygun olmadığı anlaşılan, son kullanma tarihi geçmiş ve küflenmiş yaklaşık 1 buçuk ton gıda malzemesine el koyduğu, bu malzemelerin bulunduğu işyerleri hakkında yasal işlem yapıldığı bildirildi.

Aralarında 350 kilogram ceviz içi ile bebe bisküvilerinin de bulunduğu çeşitli bozuk gıda malzemelerinin, Kontrol Şube Müdürü Ender Muhammet Gümüş’ün öncülüğündeki bir ekip tarafından Sivas Belediyesi Çöplüğü’nde yakılarak imha edildiği öğrenildi.

İmha sırasında açıklama yapan Gümüş, amaçlarının insan sağlığını korumak olduğunu belirterek, yılbaşından itibaren yaptıkları denetimlerde, 4 tonun üzerinde bozuk gıda malzemesinin sağlık koşullarına uygun olmadığından yakılarak imha edildiğini belirterek, "Bu imha işlemleri içerisinde en fazla süt ve süt ürünleri yer alıyor. Ardından satış yerlerinde yapılan denetimlerde, bisküvilerden çocuklarımızın yediği cipslere varana kadar tespit ettiğimiz bütün son kullanma tarihleri geçmiş, etiketi değiştirilmiş, sahtekarlık yapılarak bir şekilde insanların gözünün içine bakılarak insanların sağlığı ile oynayan esnafa, Tarım İl Müdürlüğü tarafından dur denilmiştir. Bu amaçla ele geçirilen ürünlerin tamamı imha edilmiştir" dedi.

Açıklamasında yenilen gıdalar konusunda halkın çok fazla bilgisi olmadığını kaydeden Gümüş, "Bununla birlikte esnafımız da daha fazla para kazanma hırsı ile ne yaptığının bilincinde değil. Kısacası ne yediğimizi, ne halt yediğimizi maalesef bilmiyoruz" diye konuştu.

Açıklama sonrasında Tarım İl Müdürlüğü tarafından market ve alışveriş merkezlerinden toplanan son kullanma tarihi geçmiş paketli gıdalar, Sivas Çöplüğü’ne getirildi. Görevli ekipler tarafından ateşe atılan gıdaları izleyen çöp ayırt etme işinde çalışan işçiler, gıda paketlerindeki promosyonları gördü. Ateş içerisinden aldıkları kutuların içerisindeki cam kaseleri çıkaran çöp çalışanları, birbiriyle yarış etti.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2005 Çarşamba 02:51:30
Güncelleme :15 Haziran 2005 Çarşamba 18:01:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?