6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Salihoğlu'ndan STSO'ya ziyaret

Sivas Defterdarı Duran Salihoğlu, geçici ve damga vergileri hariç olmak üzere tüm vergilerde yıllık bazda yüzde 3 faiz oranı ve 18 aya varan ödeme kolaylığı sağlandığını söyledi.

Defterdar Duran Salihoğlu, Kale ve Site Vergi Dairesi müdürleriyle birlikte Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'nı (STSO) ziyaret etti. STSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım ile görüşen Defterdar Duran Salihoğlu, vergi borçlarını süresinde ödeyememiş mükelleflere kolaylık getirildiğini söyledi.

Sistemin, kamu alacaklarının bir an önce hazineye girmesi için de önemli olduğunu belirten Salioğlu, "Tecil ve taksitlendirilen borçlara uygulanacak faiz oranında önemli bir azaltma yapılarak, faiz oranı yıllık yüzde 3 olarak belirlenmiştir. Bu uygulamadan vade tarihi 1 Eylül 2008'den önce olan ve vergi dairelerine ödenmesi gereken her türlü vergi, resim, harç, fon payları, vergi cezası, para cezası, gecikme faizi, gecikme zammı gibi tüm amme alacaklarından borçlu olan mükellefler yararlanacaktır. Uygulama kapsamına 2008 yılı gelir ve kazançları için tahakkuk eden geçici vergi ve bu vergi ile birlikte ödenmesi gereken damga vergisi alınmamıştır. Mükelleflerimizin 28 Kasım 2008 tarihine kadar bağlı bulundukları vergi dairelerine başvurmaları halinde toplam borçları, ilk taksit Aralık 2008 ayından başlamak üzere 18 ay süre ile yıllık yüzde 3 tecil faizi uygulanarak taksitlendirilecektir" dedi.

STSO Başkanı Osman Yıldırım ise, kriz ortamında vergi borçlarının düşük faizle 18 ay taksitlendirilmesini reel sektör açısından olumlu bulduklarını söyledi. Yıldırım, "Şu anki ortamda herkesin faydalanabilmesi için çok önemli. Borçların taksitlendirilmesi ve faizin yok denecek kadar az olması bir avantaj. Mensuplarımızın taksitlendirmeye neden olacak durumlara düşmemesini istiyoruz ve bol kazançlar diliyoruz. Ayrıca, reel sektörün 11 ayda ödenecek olan peşin verginin ertelenmesi talebi var. Bizde bu talebi destekliyoruz. Önümüzdeki kışın zor geçeceğini biliyoruz. 2009'un bahar aylarına kadar peşin verginin ertelenmesi, reel sektörümüz açısından daha da faydalı olacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 18:45:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?