2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Şamandıra değil minare

SİVAS'ın Hafik İlçesi'nde sulama barajı altında kaldığı için boşaltılarak başka yere kaydırılan Pusat Köyü'nün camisinin minaresinin sadece alem kısmı su üzerinde kaldı. Minarenin aleminin su üzerindeki görüntüsü şamandırayı andırırken, görenler fotoğrafını çekiyor.

İlçeye 24 kilometre uzaklıktaki Pusat Köyü yakınında 1996 yılında yapımına başlanarak 2008 yılında tamamlanan Özen Barajı için 2009'dan itibaren su tutulmasına başlandı.

Bu nedenle su altında kalan 100 nüfuslu Pusat Köyü boşaltılarak başka bir alana kaydırıldı. Baraj sularının yükselmesiyle köyün eski yerleşim alanı, tamamen sular altında kaldı.

Yüzde 100 doluluk oranına ulaşan barajda köydeki en yüksek yapı niteliğindeki caminin 20 metrelik minaresinin ise sadece alem kısmı su üstünde kaldı. Baraj suları üzerindeki minarenin alem kısmı, denizlerde bulunan şamandıraları hatırlattı.

Sivas'ın Hafik ve Doğanşar ilçeleri arasındaki yol üzerinde bulunan baraj gölü, bu görüntüsüyle bölgeden geçenlerin ve fotoğraf meraklılarının ilgisini çekiyor.

DHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2011 Salı 16:16:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?