6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Şap aşıları vuruluyor

İLKBAHAR DÖNEMİ ŞAP AŞILAMA KAMPANYASI

Sivas Tarım İl Müdürlüğü tarafından başlatılan, 1. Dönem İlkbahar Şap Aşısı Kampanyası çerçevesinde, büyük baş hayvanlara şap aşıları vurulmaya başlandı.

Sivas Tarım İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Onur Polat ve ekibi tarafından ilk olarak Sivas Merkez'e bağlı Budaklı Köyü'ndeki büyük baş hayvanlara, şap aşıları vurulmaya başlandı.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Onur Polat, ilkbahar dönemi şap aşılama kampanyasına başladıklarını belirterek, "Bugün bu münasebet ile merkeze bağlı Budaklı Köyü'ndeyiz. İlkbahar döneminde yaklaşık olarak 250 bin civarında büyükbaş hayvana şap açısı vuracağız. 350 bin civarında da küçükbaş hayvana da bu aşıları yapacağız. Aşılama döneminde ayrıca, Avrupa Birliği ile beraber yürüttüğümüz kuduz aşılama kampanyası kapsamında köpek ve kedilerde kuduz aşısına tabi tutulacak. Yaklaşık 3 bin civarında da kedi ve köpeği kuduz aşısı yönünde aşılamak istiyoruz. Aynı zamanda şap aşılama kampanyamızın yanında, küpeleme kampanyamızda devam edecektir" dedi.

Hayvan yetiştiricisinin ahırında bulunan hayvanlarında güncelleme çalışmalarının paralel bir şekilde devam edeceğini ifade eden Polat, "Yaklaşık 1 buçuk veya 2 ay sürmesini düşünüyoruz. Yoğun bir şekilde katılımın olacağını düşünüyoruz. İnşallah Sivas Merkez ve ilçelerimiz dahilinde ki bütün hayvanlarımızı başarılı bir şekilde aşılayacağız. Bu bakımdan hayvan yetiştiricilerini bilgilendirme kapsamında el broşürleri ve afiş dağıtımı da sürmektedir. Kesin bakımdan hayvan yetiştiricilerini bu anlamda bilgilendiriyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından aşılama işlemine geçildi. ayvan Sağlığı Şube Müdürü Onur Polat köy de bulunan büyük baş hayvanlara şap aşılarını vurdu. Aşılanan hayvanlara küpeleme işleminin uygulanmasından sonra program son buldu.

İLKBAHAR DÖNEMİ ŞAP AŞILAMA KAMPANYASI
İLKBAHAR DÖNEMİ ŞAP AŞILAMA KAMPANYASI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2010 Cuma 12:56:00
Güncelleme :26 Mart 2010 Cuma 13:00:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?