6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Sarıgül ve Genç Sivas'ta

Sivas Olayları'nın 15. yıldönümü nedeni ile Sivas'a gelen Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, halkı sağduyulu davranmaya davet ederken, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise CHP'lileri eleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partililerden (CHP) sonra Madımak Oteli önüne gelen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, burada bulunanlarla birlikte olayda hayatını kaybedenleri andı. Otel önüne karanfil bırakan Sarıgül, burada yaptığı konuşmada CHP'lileri eleştirdi.

Sarıgül, "Seçim zamanı geldiğinde Sivas'ı, Madımak'ı ağzından düşürmeyenler burada yok. 'Madımak Oteli'ni müze yapacağız' diyenler burada yok. Hacıbektaş'a yok, Sosyalist Enternosyanel'de yok. Bugün olmayıp ne zaman olacaksınız. İktidar olduğumuzda ilk yapacaklarımızın başında Madımak Oteli'ni barış müzesi yapmak olacaktır" dedi.

Ardından otelin önüne gelen Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç burada bir açıklama yaptı. Olayları tasvip etmediğini, faillerin yakalanması gerektiğini ifade eden Genç, halkı sağ duyuya davet etti. Genç, "Kanı can ile canı can ile almayın. Herkes sakin olsun" dedi.

.
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 15:44:43
Güncelleme :2 Temmuz 2008 Çarşamba 15:50:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?