6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Sarıgül yuhalandı

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün, taraftarı olduğu iddiasıyla Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) ihraç edilen eski Şarkışla İlçe Teşkilatı Başkanı Ayfer Temel’i ziyareti sırasında kavga çıktı.

Sarıgül’e soru soran bir muhtar ile Sarıgül taraftarları yumruklarla birbirine girdi.

Sivas’ın Şarkışla İlçesi’nde CHP İlçe Teşkilatı Başkanlığı’nı yürütürken, Mustafa Sarıgül’e destek verdiği iddiasıyla partiden ihraç edilen eski ilçe Teşkilatı Başkanı Ayfer Temel’i çalıştırdığı restoranda ziyaret eden Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı ağır bir dille eleştirdi.

İlçe merkezinde Aşık Veysel Kültür Derneği, CHP İlçe Teşkilatı’nı ziyaret ettikten sonra vatandaşlarla da bir süre sohbet ederek restorana gelen Sarıgül, "Şarkışla İlçesi’ne CHP’den ihraç edilen Ayfer ablamız için" geldim diyerek konuşmasına başladı.

Ayfer Temel’in kendisine oy verdiği için partiden ihraç edildiğini öne süren Sarıgül, Temel’in bugüne kadar sadece CHP’ye oy verdiğini, ihraç edilmekle ise cezalandırıldığını savundu. Konuşmasında, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal taraftarlarını eleştiren Sarıgül, "Bazen, güçlüyle beraber olmak isteyenler vardır. Onlar güçlüyle birlikte günü kurtarmaya çalışabilir. Ama Ayfer abla ve sizler, güçlü ve zalimle beraber değil, haklı ve dürüstle birlikte olmayı tercih ettiniz, hepinize teşekkür ederim" dedi.

"GÜNÜ KURTARMA PEŞİNDELER"

Açıklamasında, kendisinin ve Temel’in partiden ihraç edilmesi konusunda yasal haklarını aradıklarını söyleyen Sarıgül, Baykal’ı ağır bir dille eleştirerek, "Bu mücadele haklı bir mücadeledir. Bu mücadele mutlaka kazanılacaktır. Mevcut genel başkan, sadece ve sadece koltuğunu korumaya çalışıyor. Ne kadar kıymetli bir koltukmuş. Unutmayın, gücümüzü koltuğumuzdan, cebimizdeki paramızdan alırsak bizden bir şey olmaz. Önemli olan makamlar, mevkiler değil. Önemli olan yürekle kurduklarıyla övünmemektir. Bizi ve Ayfer ablayı ne kadar kağıt üzerinde ihraç ederlerse etsinler, hakkın ve halkın gönlünden bizi asla ihraç edemeyecekler" diye konuştu.

Birçok ilde mitingler ve toplantı yapmasının asıl nedeninin; CHP Genel Başkanı Baykal’ın başarısız olmasına dayandıran Sarıgül, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Artık CHP’nin de iktidara taşınması lazım. Mevcut genel başkan başarılı olsa bizim yollarımıza düşmemize gerek yok. Ama bazıları diyor ki ben koltuğumu koruyayım da, Şarkışla ve Türkiye ne olursa olsun. Böyle gelmiş, böyle gitmez. Haksızlığa inşallah baş kaldıracağız ve zalimlerden de mazlumun ahını mutlaka alacağız."

Konuşmanın bitiminde Otluk Köyü Muhtarı Bayram Çağdaş’ın Sarıgül’e CHP kongresinde Alevi ve Kürtleri partiden uzaklaştıracağınızı söylediniz mi? Bu kelimeleri kullandıysanız sizi de kınıyorum’ sözleri üzerine Sarıgül, "Mevcut genel başkan orada yalan söyledi. Birçok konuda yalan söylediği gibi orada selam söyledi" demesi üzerine muhtar Çağdaş, Sarıgül’ü protesto ederek yuhaladı. Bunun üzerine muhtar Çağdaş ile Sarıgül taraftarları arasında tartışma çıktı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2005 Cumartesi 18:41:54
Güncelleme :23 Nisan 2005 Cumartesi 19:45:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?