6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Şarkışla OSB'de sona gelindi

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde kurulmasına karar verilen Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) sona yaklaşıldığını belirten Müdür Vekili Serkan Ata, uygun görülen yatırımcılara bedelsiz arsa tahsis edileceğini söyledi.

Şarkışla ilçesine 2005 yılında Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nca kurulmasına onay verilen OSB'nin yaklaşık 85 hektar alan üzerine kurulacağını belirten Ata, "Yer seçiminin kesinleşmesiyle bölgemizde ilgili ifraz, hali hazır harita, jeolojik-jeoteknik etüt raporları, yol boy profilleri, nazım imar planı, uygulama imar planı, parselasyon planı, altyapı zemin araştırma raporu, altyapı avan projeleri ve yol, içme, kullanma ve yağmur suyu ve kanalizasyon gibi altyapı uygulama projeleri tamamlanmıştır. Etüt-Proje çalışmalarında artık son aşamaya gelinmiştir, Altyapı İnşaatı Keşif ve ihale dosyaları onay için bakanlığı sunulmuştur. OSB Yönetim Kurulu Başkanlığımızca Altyapı İnşaatının ihale edilebilmesi için Sanayi ve Ticaret Bakanlığına yetki verilmiştir. Bakanlıkta yapılacak Altyapı inşaat ihalesinin neticelenmesiyle ilçemiz Organize Sanayi Bölgesi'nin yıl içerisinde faaliyete geçirilmesi planlanmaktadır" dedi.

Sivas'ın da içinde bulunduğu Şarkışla OSB'nin 5084 sayılı Yatırım ve İstihdamın Teşviki Yasası kapsamında olduğunu belirten Ata, yatırımcıları davet ederek, "Bu çerçevede bölgemizde faaliyet gösterecek yatırımcılarımız birçok alanda avantaj sağlayacaktır. Bedelsiz arsa tahsisi, Gelir Vergisi Stopajı Teşviki, Sigorta Primi İşveren Payında Teşvik, Enerji Desteği, Yatırım indirimi, Kurumlar vergisi muafiyeti gibi alanlarda yatırımcılarımıza destek sağlanacaktır. Bedelsiz Arsa Tahsisine uygun görülen yatırımcılardan bir an önce yatırıma - inşaata başlamak isteyen gerçek ve tüzel kişilere; altyapı inşaatını beklemeden, İmar Planına ve altyapı uygulama projelerine uygun olarak inşaata başlayabilecek sanayi parselleri bedelsiz olarak arsa tahsis edilecektir" dedi.

Ata, yatırımcıların bedelsiz arka konusundaki koşulları Şarkışla Kaymakamlığının sarkisla.gov.tr adlı resmi internet sitesi ile OSB Müdürlüğü'nden öğrenebileceklerini kaydetti.

 

iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2008 Çarşamba 16:33:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?