7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Şarkışla OSB'ye İş Geliştirme Merkezi

Sivas'ın Şarkışla Kaymakamı İsmail Çataklı, kaymakamlık ve Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu tarafından iş geliştirme merkezi kurulacağını söyledi.

Açıklamalarda bulunan Kaymakam İsmail Çıtaklı, Şarkışla OSB'de bugüne kadar yol yapma, dolgu ve kazı çalışmalarının yüzde 90'ının tamamlanarak tüm parsellere ulaşımın sağlandığını belirtti.

Çıtaklı, "Yağmur suyu çalışmalarının ise yüzde 100'ü tamamlanmıştır. Kanalizasyon, atık su çalışmalarının de yüzde 100'ü tamamlanmıştır. Ayrıca önümüzdeki çalışma sezonda içme suyu, alt temel ve üst temel stabilize, kilit parke, kaldırım çalışmaları yapılacak. OSB’nin elektrik ihalesinin yapılarak elektrik hat ve şebekelerinin tüm parsellere dağıtımının tamamlanması planlanmaktadır" dedi.

OSB Müdürlüğü bünyesinde kurulması için yaklaşık 1 yıldır hazırlıkları devam eden Avrupa Birliği Aktif İstihdam Tedbirleri Hibe Programları kapsamında hazırlanan, Şarkışla İstihdamı Artırma ve İş Geliştirme Merkezi konulu projeye Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans İhale Birimi’nden onay alındığını ve 232 bin 837 euro hibe alınacağını belirten Kaymakam Çıtaklı, "Geçtiğimiz hafta Şarkışla Belediye Başkanı ve OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hacı Ömer Coşar ve OSB Müdür Vekili Serkan Ata'dan oluşan heyetle Hazine Müsteşarlığı ile protokol imzalandı. Bu projeyle ilçemize iş geliştirme merkezi kuruluşunu yaparak, gençlerimize ilgili alanlarda eğitim ve uygulamalı meslek kursları verilerek, farklı iş alanlarında kendi iş yerlerini kurmalarını hedeflerken; nitelikli iş gücüne her geçen gün artan talebin İŞGEM (İş Geliştirme Merkezi) gibi kuruluşlarla minimuma indirilebilmek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 14:09:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?