6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

SBS'de ilçe birincisi oldu

SBS SINAVI'NDA İLÇE BİRİNCİSİ OLDU

Sivas'ın Suşehri ilçesinde Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) 100 soruya 100 doğru cevap veren Suşehri Atatürk İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Furkan Bal(14) ilçe birincisi olurken Sivas genelinde ise 22'inci sırayı alarak başarısını ailesi ve öğretmenleriyle paylaştı.

Konu hakkında İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Furkan Bal "5 Haziran 2010 tarihinde Suşehri Cumhuriyet İlköğretim Okulunda girdiğim Seviye Belirleme Sınavı(SBS)'de Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji bilgisi, Sosyal Bilgiler ve İngilizce sorularının tamamı olan 100 soruyu doğru cevapladım. Sınava hazırlanırken özel bir dershaneye giderek ve kendi belirlediğim program dahilinde günde 3 saat ders çalışarak sınava hazırlandım. Ailemin eğitimimde bana vermiş oldukları destekle bugüne dek birçok sınavda da başarılı oldum. Hedefim doktor olmak"dedi.

Çocukları Furkan Bal ile gurur duyan anne Güldane Bal, babası Sebahattin Bal ve ablası Nurgül Bal, Furkan'ın başarısı ile mutlu olurlarken anne Güldane Bal yaptığı açıklamada ailesi olarak kendisine her türlü maddi ve manevi imkanları sağladıklarını, elde ettiği başarıdan dolayı gururlu olduklarını dile getirerek, "Furkan çocukluğundan bugüne dek hep olgun bir kişilikte olmuştur. Eğitiminde biz ailesi olarak kendisine her türlü maddi manevi imkanı sağladık. Oğlumuz Furkan'ın Seviye Belirleme Sınavı(SBS)'de ki elde etmiş olduğu başarısı bizleri gururlandırdı. Allah'ım bu duyguyu her aileye yaşatsın" dedi.

SBS'de 100 soruya 100 doğru cevap vererek ilçe birincisi ve Sivas genelinde 22'inci olan Furkan Bal başarısını ailesiyle ve okul öğretmenleri ile paylaşırken İHA objektiflerine poz verdi.

SBS'de Suşehri Atatürk İlköğretim Okulu'ndan 8. sınıf öğrencisi Nursena Şahin isimli öğrencide 100 sorunun 99'una doğru yanıt vererek ilçe ikincisi olduğu bildirildi.

SBS SINAVI'NDA İLÇE BİRİNCİSİ OLDU
SBS SINAVI'NDA İLÇE BİRİNCİSİ OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2010 Perşembe 16:11:01
Güncelleme :8 Temmuz 2010 Perşembe 18:26:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?