3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Şebeke boruları alarm veriyor

Sivas'ın Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, şehir içme suyu şebeke borularının ömrünü yitirdiğini söyleyerek, şebeke borularının acilen değiştirilmesi gerektiğini belirtti.

Suşehri ilçesi Sivas Caddesi üzerinde dün akşam saatlerinde içme suyu şebekesinin ana borusunun kırılması üzerine başlatılan çalışmaları inceleyen Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Suşehri içme suyu şehir içi şebeke borularının aspes boru olduğunu anımsatan Başkan Sel, su borularının yaklaşık 30 yıl önce döşendiğini ve artık ömrünü yitirmeye başladığını kaydetti.

Sel, “İlçemizde doğalgaz çalışması yapılan yerlerin yanından aynı zamanda içme suyu boruları geçmektedir. Bu sebeple toprağın yumuşamaya başlaması ile Suşehri'nin de altyapı sorunu patlamaya başladı. İçme suyu borularının aspes boru olmasından dolayı toprağın yumuşaması ile birlikte ömrünü kaybetmesinden dolayı hemen kırılıyor. Halkımızın sabretmelerini ve destek olmalarını istiyoruz. Bu yıl elimizdeki tüm imkanları kullanarak, doğalgaz çalışmalarını bitirdikten sonra içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarını planlıyoruz. İlçemizin bir an önce kalkınması için bu sorunun çözülmesi gerekiyor. Çünkü bu sorun Suşehri'nin tarihi bir sorunu haline geldi. İşte Yalnızbağlar Mahallesi'nde görüldüğü gibi bir cadde üzerinde 4 tane ayrı ayrı su borusu geçiyor. Yer altından 4 su borusunun geçmesi, içme suyundaki su kaybı oranını yüz 50 artırıyor” dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 17:58:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?