6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Sebze düşkünü köpek ilgi odağı

Sivas'ta Lowchen cinsi bir köpek, yaptıkları ile herkesin ilgi odağı oluyor. Çiğ et yemeyen köpek, sebze ağırlıklı besleniyor, sakız çiğniyor ve dişini fırçalatmaktan hoşlanıyor.

Sivas'ta Taşseten ailesine ait Barsa köpek, hareketleri ile ilgi odağı haline geliyor. Diğer köpeklerden farklı özellikler sergileyen köpek, aileyle birlikte kahvaltı, öğle ve akşam yemeğini masada yiyor. Çiğ etten kendisini uzak kutan köpek, yemekte en çok makarna ve biber dolmasını tercih ediyor. Yemeklerden sonra tatlı, meyve, salatalık ve havuç yemeyi seven Barsa isimli köpek, dişini fırçalattıktan sonra da sakız çiğniyor.

Köpeklerinin ailenin ayrılmaz bir parçası haline geldiğini söyleyen Tülay Taşseten, "Bir haftalıkken bize kısa süreli bakım için gelen köpeği bir daha göndermedik. Yaptığı hareketleri ile sevgimizi kazandı. Bizimle yemek yiyor. Kesinlikle çiğ et yemiyor, Misafirliğe gitmeyi çok seviyor. Zeki bir hayvan. Diğer köpeklerden daha çok kelime anlıyor. Misafirliğe gideceğimizi ve kime gideceğimizi söylediğimizde bizden önce gideceğimiz evin kapısına gidip kapının açılması için çaba gösteriyor" dedi.
Barsa'yı kendilerinin bir kardeşi gibi gören ve çok sevdiğini söyleyen Ebru Taşseten ise Barsa'nın erkekleri sevmediğini, bayanlarla oynamanın hoşuna gittiğini belirterek, "Erkekleri görünce tepki veriyor ve havlıyor. Ancak bayanları çok seviyor. Gidip bayanlarla oynuyor ve öpmek istiyor" dedi.

Barsa'yı kendileri kadar çevredeki komşuların ve arkadaşlarının da sevdiğini söyleyen Esra Taşseten ise "Köpeğimiz yaptığı oyunlar ve yemek tarzı ile büyük dikkat çekiyor. Bununla birlikte çok fotojenik bir hayvan. Arkadaşlarım sürekli fotoğraflarını çekiyor. Ben ve arkadaşlarım karar verdik. Barsa için bir internet sitesi açacağız" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2008 Cumartesi 12:16:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?