6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Şehir içi taşımacılığında yeni dönem

Sivas Belediyesi ile minibüs esnafı arasında yapılan antlaşmayla alınan yeni otobüsler hizmete girdi.

Belediye önünde düzenlenen törende konuşan Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı İsmail Çelik, daha önce büyük otobüslerle hizmet verdiklerini belirterek, "Belediye Başkanlığı’nın bize ve bazı minibüs duraklarına getirdiği teklifi kabul ettik. Şu an yeni hizmete sokulan araçlarla toplu taşımacılık yapacağız. Bu araçlar hem taşınma sırasında ekonomik oluyor, hem de yolcular rahat yolculuk yapıyor. Bu uygulamanın faydasını şimdiden gördük" dedi.

Ardından konuşan Belediye Başkanı Sami Aydın ise, Sivas kentinin her şeyin en iyisine layık olduğunu ifade ederek, "Şimdiye kadar 35-40 yıllık araçlarla toplu taşım yapılması sıkıntı oluşturuyordu. Özellikle minibüs ve otobüsler arasında da halkımız eziliyordu. Bunu ortadan kaldırmak için minibüs ve halk otobüslerini birleştirdik. Bu uygulamayla beraber yeni araçlarla hizmet verilecek ve daha konforlu taşımacılık yapılacak" diye konuştu.

Konuşmalar sonrasında ilk etapta getirilen 15 küçük otobüs seferlere başladı. Otobüsün direksiyonuna binen Başkan Aydın, basın mensuplarına poz verdi.

Bu arada Trafik Tescil Şubesi tarafından halk otobüslerinin plakaları da ’H’ serisi olarak verilmeye başladı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2005 Salı 17:19:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet sakal IP: 80.184.186.xxx Tarih : 7.06.2005 23:43:02
Bu uygulamanin halkin yararina olduguna katiliyorum ancak iki minibüs sahibi bir otobüs sahibi olmak zorunda.Bu yüzden minibüs sahipleri ortak olduklari icin aralarinda tatsizlik cikabilir.Birde maddi sorun var.