3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Şehit ailelerinden sert tepki

ŞEHİT AİLELERİNDEN TERÖRİSTLERİN KARŞILANMASINA TEPKİ

Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, Kandil ve Mahmur'dan gelen ve DTP'lilerin "Barış Grubu" olarak nitelendirdiği 34 terör örgütü üyesinin teslim olmalarının şenlik havasında yapılmasına tepki gösterdi.

Türkiye'ye gelerek teslim olan terörist gurupları ile ilgili bir basın açıklaması yapan Mustafa Hızal, terörün bitmesi istediklerini ve bundan sonraki süreçte hiçbir zaman ailelerin ağlamaması için mücadeleye devam ettiklerini kaydetti.

Hızal, “Bu mücadeleye gerektiği platformlarda destek vereceğimizi söylemiştik. Ama dünkü tabloya baktığımızda, bu durum bizi çok fazla üzdü. Bunları devletimizin gerekli yetkili organları daha farklı bir yöntem içerisinde uygulayabilirdi. Ancak bu süreci maalesef birileri rant haline getirmiş durumda ve bu süreci baltalamak isteyen bazı siyasi parti grupları nemalanmak istiyor. Bu sürecin içerisinde buna fırsat verilmemesini istiyoruz" dedi.

Yaşanan süreçte çok sıkıntılı ve sancılı bir dönemden geçildiğini belirten Hızal, bu süreci iyi algılamak gerektiğini belirterek, hükümetin ve halkın da sağduyulu olması gerektiği şu günlerde herkesin akli selim hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Mustafa Hızal, "Daha önce de TSK'ya teslim olan teröristler vardı. Yine aynı şekilde teslim olmaları gerekliydi. Bu insanlar nereden geliyorlar. Yani bir zaferin sonunda mı böyle bir karşılama yapılıyor. Bu insanları devletimizin yetkili organları nasıl ki geçmişte yapılıyorsa yine aynı şekilde teslim alması lazımdı. Gün vermesi kesinlikle doğru değil. Bunu siyasi malzeme haline getiren guruplar var ve istemeyen guruplar çıkacaktır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2009 Perşembe 18:13:02
Güncelleme :22 Ekim 2009 Perşembe 19:05:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?