6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Şehit ailesinin 'tezkere' tesellisi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sınır ötesi harekat yetkisinin 17 Ekim 2008 tarihinden itibaren 1 yıl daha uzatılması ile ilgili TBMM'de görüşülen tezkerenin kabul edilmesi haberini şehit Uzman Çavuş Bahattin Erturhan'ın yakınları ile Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Sivas Şube Başkanı Mustafa Hızal, şehidin mezarında öğrendi. Hızal, tezkerenin kabul edilmesini kesinlikle olumlu bulduklarını belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Karakolu'na yapılan saldırıda şehit olan Bahattin Erturhan'ın yakınlarıyla şehidin mezarına giden Hızal, TBMM'de 511 oyla kabul edilen tezkereyi değerlendirdi.

Tezkerenin tekrar görüşülmesinin Türkiye açısından çok önemli olduğunu söyleyen Hızal, "Yaklaşık 30 yıldan beri terör mücadele devam ediyor. Bu mücadelenin özellikle Kuzey Irak sınırlarını aşması ve oradaki terör yuvalarının bir an önce yok edilmesi ve her zaman oraya müdahale edilmesi konusunda kesinlikle bu tezkerenin çıkmasını olumlu karşılıyoruz. Bunun çıkması konusunda da herkesin aynı fikirde olduğu kanaatindeyim" dedi.

Herkesin terörün bitirilmesini istediğini ve siyasilerin de vatandaş gibi düşünmesi gerektiğini vurgulayan Hızal, "Şu anda arkamda yansıyan şehidimizin ailesinin de bütün dilekleri, bütün temennileri bu terör belasından bir an önce bu ülkenin kurtarılması. Ve bir an önce bu gençlerimizin, bu evlatlarımızın annesiz, babasız ve kardeşlerimizin kardeşsiz kalmaması konusunda herkesin elini vicdanına koyup, ona göre yorum yapması ve özellikle siyasetçilerimizin buna göre bu acıları yaşayan ailelerin yerine kendilerini koyaraktan bu konuda gerekli görüşlerini ve düşüncelerini ortaya koymalarını istiyoruz. İnşallah bu konuda gereken yapılır diye düşünüyorum" dedi.

Meclis'teki tezkere oylamasında DTP hariç diğer tüm parti ve parti temsilcileri ile bağımsız milletvekillerinin ortak hareket etmesinin de olumlu olduğunu vurgulayan Mustafa Hızal, "Tabii ki bu konuyu bütün siyasi partilerimizin olumlu değerlendirdiğini ve olumlu değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 19:41:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?