7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Şehit er toprağa verildi

ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'ndeki Hisar Taburu'nda cinnet geçiren er Hacı Demir'in silahından çıkan mermilerle Zonguldaklı er Ferhan Boz ile şehit olan jandarma çavuş Zekeriya Demirkaynak, memleketi Sivas'ta toprağa verildi.


Şehit askerin cenazesi konvoylar eşliginde Altınyayla İlçesi'ne getirildi. İlçe meydanında toplanan askerin yakınları ve çok sayıda kişi cenazenin ilçeye girişi sırasında gözyaşlarını tutamadı. Daha sonra ambulans içende bulunan tabut acılarak Demirkaynak'ın cenazesi babası Hamdi ve annesi Selvinaz Demirkaynak ile kardeşlerine gösterildi. Bu sırada ambulans içinde fenelaşan yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti.

Daha sonra Zekeriya Demirkaynak'ın cenazesi ambulans ile ilçe merkezinde bulunan Merkez Meydan Camii'ne getirildi. Cenazenin bulunduğu ambulansla birlikte yürüyen kalabalık terörü lanetleyen sloganlar attı.


Şehit jandarma çavuş Zekeriya Demirkaynak'ın cenaze namazına Sivas Vali Yardımcısı Kemal Şahin, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hakan Doğan, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Altınyayla Kaymakamı Salih Ayhan, Şehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Hızal ile İl Emniyet Müdürü Vekili Metin Alper ile çok sayıda kişi katıldı.


Kılınan cenaze namazı sonrası Zekeriya Demirkaynak'ın cenazesi omuzlara alınarak ilçe mezarlığına götürüldü ve toprağa verildi. İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hasan Dogan tabutan çıkan bayragı askerin annesi Selvinaz Demirkaynak'a vererek başsağlığı diledi.


Cenaze töreni sırasında İlçe Jandarma Komutanlığı önünde koplanan kalabalık, şehit asker Demirkaynak'ın adını okuyup, hep bir ağızdan ‘Burada' diye bağırdı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2008 Pazar 14:34:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ÜSAME YILDIZ IP: 88.227.242.xxx Tarih : 31.08.2008 19:15:09

Bu düzen böyle gittikçe bu olaylara dur diyen çıkmadıkça verdiğimiz şehitlerin sayısı devama edecektir. Fakat hainler unutmasınki bir değil bin şehitde versek kimse bu vatan toporağından bir parça alamaz bu hainleri meydanlarda asmadıkça ağıtlar hiç bir zaman susmayacaktır. Hainler unutmasınlarki biz bu vatanı alırken binlerce şehit verdik yine veririz vermeye de hazırız. Bunun için bu kahbe terör örgütünün ve örgüt elemanları için meclisten terör suçu işleyenlere ve işletenlere idam cezası çıkarılması gerekir o zaman ben görürüm onları o zaman masum M E H M E T C İ K ' e silah sıkmayı yakalandıklarında ağlamasınlar yalvarmasınlar çünkü idam sehabsı onları bekliyor olacak ''ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ'' Bütün şehitlerimize ALLAHTAN rahmet hüzünlü ailelerine baş sağlığı diliyorum.