3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Şehitlerimizi gözyaşlarıyla andık

Sivas'ta 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 94. yıldönümü çeşitli programlarla kutlandı.

Yukarı Tekke Kent Mezarlığı'ndaki şehitlikte düzenlenen törene Vali Veysel Dalmaz, AK Parti milletvekilleri Selami Uzun ve Osman Kılıç, askeri erkan, gaziler ve şehit aileleri ile daire müdürleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra anıta çelenk sunularak, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Vali Dalmaz'ın şeref defterini imzaladığı törende, şehit mezarları ziyaret edildi. Burada okunan Kuran'ı Kerim sonrasında davetliler, şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

Bu arada amcası şehit olan ve aynı ismi taşıyan Fuat Topal'ın amcasının mezarı başından uzun süre ayrılmaması gözlerden kaçmadı. Tören sonrasında Vali Dalmaz ve beraberindekiler, Şehit Jandarma Komando Uzman Çavuş Müslüm Fırat'ın ailesini ziyaret etti. Ziyarette konuşan Vali Dalmaz, hiçbir zaman şehit ve yakınları ile gazileri yalnız bırakmadıklarını söyledi. Ziyaret, şehit çocuklarına oyunca hediye edilmesi ile tamamlandı.

Tören Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan çeşitli etkinliklerle devam etti.
Sivas Anadolu Lisesi öğrencilerinin tiyatro gösterilerinin yanı sıra şiir ve türküler okundu. Bu arada bazı öğrenciler de Çanakkale Zaferi'ni temsili olarak canlandırdı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 18:18:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?