6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Şehr-i Su festivali başladı

ŞEHR-İ SU FESTİVALİ BAŞLADI

Sivas'ın Suşehri ilçesinde bu yıl ilki yapılacak olan Şehr-i Su Festivali start aldı.

02-04 Temmuz tarihleri arasında 3 gün sürecek festivalin açılışı Sivas Caddesi üzerinde bulunan Ticaret Meslek Lisesi önünde buluşan kortejle başladı. Sivas Belediyesi Mehter Takımı'nın gösterileri ile süslenen, Azerbaycan Gösteri Ekibi ve Sanatçıları ile ilçenin daire amirlerinin beraber katıldığı kortejle başlanılan festivalde daha sonra Eski Pazar Yeri'nde kurulan festival alanına geçildi. Festival alanında tekrar bir gösteri yapan mehter takımı katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı. Daha sonra festivalle ilgili konuşmalara geçilirken festivalin ilk konuşması Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel tarafından yapıldı.

Sel yaptığı konuşmada, festivalin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirterek "Festivalin 3 gün düzenlenmesinin amacı ilçenin kötü giden ekonomisine canlılık katmak içindir. Festivalde herkese iyi eğlenceler diliyorum" dedi.

Belediye Başkanı Sel'in konuşmalarının ardından ise Ak Parti Suşehri İlçe Başkanı Rüstem Yüce, BBP İlçe Başkanı Nuh Genç, MHP İlçe Başkanı Nazif Karkın, Suşehri Dernek Başkanı Celal Deniz, Suşehri Koyulhisar Akıncılar Gölova Vadi Federasyonu Başkanı Ali Yüksel ve Altınyayla Belediye Başkanı Yasin Altınkaynak birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından festival nedeniyle kurulan oyun parkurlarının gezilmesine geçildi. Aynı gün saat 20.00'da ise ilçede yapımı yeni tamamlanan Muhsin Yazıcıoğlu Parkı'nın açılışı yapılacak. Açılış sonrası ise Azerbaycan Gösteri Ekibi ve Yerel Sanatçıların sunacağı gösteriler sonrası havai fişek gösterisine geçilecek.

ŞEHR-İ SU FESTİVALİ BAŞLADI
ŞEHR-İ SU FESTİVALİ BAŞLADI
ŞEHR-İ SU FESTİVALİ BAŞLADI
ŞEHR-İ SU FESTİVALİ BAŞLADI
ŞEHR-İ SU FESTİVALİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2010 Cuma 17:08:03
Güncelleme :2 Temmuz 2010 Cuma 17:19:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?