5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

Şeker pancarı alımı başladı

Sivas'ın Suşehri ilçesinde pancar alımları başladı. Şeker pancarlarını teslim etmeye gelen ilk 3 çiftçiye Şeker Pancarı Bölge Şefi Halil Albayrak tarafından düdüklü tencere hediye edildi.

Pancar alımları ile ilgili olarak açıklama yapan Suşehri Pancar Bölge Şefi Halil Albayrak, bu yılki hedeflerinin 51 ton olduğunu belirtti. Albayrak, "Bundan bir hafta önce Akıncılar İlçesinde bulunan kantarımızı açtık. Şimdi ise Suşehri Karaağaç kantarını açmaktayız. Bu yılki toplam pancar alım hedefimiz 51 ton olarak beklemekteyiz" dedi.

Suşehri Karaağaç kantarından alınacak pancarların, Turhal şeker fabrikasına, Akıncılar İlçesi kantarından alınacak şeker pancarları ise Erzincan şeker fabrikasına gönderileceğini belirten Albayrak, "Kota olarak Suşehri 22 bin ton, Akıncılar ilçesine ise 29 bin ton kota belirlenmiştir. Ramazan ayı dolayısı ile aşırı sıcaklar, çiftçilerimizin pancar sökümlerini yavaş yaptıklarından kantarlara şu aşamada az pancar gelmektedir" dedi.

Çiftçilerin bir an önce pancarlarını sökmeleri gerektiğini dile getiren Albayrak, "Bizim özellikle kantarlarımıza pancar getiren çiftçilerimizin isteğimiz, trafik kurallarına uymaları ve traktörlerinin arkalarına reflektör yapıştırmaları ve kantarda oluşan uzun kuyruklarda sıralarını düzenli bir şekilde takip etmeleridir. Bul yıl pancar alımlarının son günü, 10 Kasım olarak belirlenmiştir. Eğer hava şartları olumsuz gider ise bu süre uzayacaktır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2007 Salı 17:06:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?