4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİVAS

Şeker pancarı alımları tamamlandı

Sivas'ın Suşehri ve Akıncılar ilçesinde üretilen toplam 42 bin ton şeker pancarının alımının tamamlandığı bildirilirken, bu yılki pancar alımlarında düşüş olduğu gözlendi.

Pancar Bölge Şefliğinden alınan bilgiye göre, Akıncılar ilçesinde 15 Eylül'de, Suşehri ilçesinde 26 Eylül'de Pancar alımlarının başlandığı ve Akıncılar ilçesinde 18 Kasım, Suşehri ilçesinde ise 16 Kasım 2007 tarihinde sona erdiği öğrenildi. 2007 yılı şeker pancar alımlarının Akıncılar ve Suşehri ilçe merkez ile köylerinde bulunan yaklaşık bin 200 çiftçiden pancar alımı yapıldığını belirten yetkililer, Suşehri Merkez ve köylerinde çiftçiler tarafından üretimi yapılan 18 bin ton pancarın Karaağaç kantarına, Akıncılar Merkez ve köylerinde bulunan çiftçilerin ürettiği 24 bin ton şeker pancarının ise Akıncılar Kantarına teslim edildiği ifade ettiler.

Şeker pancarı alım kampanyasında hiçbir sıkıntı ve sıra olmadan sorunsuz bitirdiklerini belirten yetkililer, Suşehri Karaağaç kantarına alım yapılan şeker pancarlarının Turhal Şeker Fabrikasına, Akıncılar Kantarına alınan şeker pancarlarının ise Erzincan Şeker Fabrikasına gönderildiğini söylediler. Bu yılki pancar alımında bir tonu 100 YTL'den alım yapıldığını ifade eden yetkililer, "Bu yıl küresel ısınma nedeniyle, geçen yıllara göre pancar üretiminde çok az miktarda düşüş oldu. Tahmini olarak beklenen sonucu alamadık" dediler.

Doğal afetler nedeniyle, çiftçiler tarafından şeker pancarı ekimi yapılan bazı tarlalarda üretim olmadığı ve bu gibi olayları çiftçiler tarafından pancar bölge şefliğine müracaat ettiği, Şeker Pancarı Bölge Şefliği tarafından görevlendirilen bir ekip tarafından yapılan incelemelerden sonra, özellikle kuraklıktan dolayı ürünün çıkmadığı tespit edilmiş olduğunu belirten yetkililer, bu çiftçilere herhangi bir cezai işlem yapılmadığını kaydettiler.

 

iha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2007 Pazartesi 17:27:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?