6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Şekli bozulan parmağını kestirdi!

SİVAS’ta, 64 yaşındaki Ramazan Ayva rahat ayakkabı giyebilmek için geçirdiği rahatsızlık nedeniyle şekli bozulan parmağını kestirdi.

Merkeze bağlı Güney Köyü'nde yaşayan 4 çocuk babası Ramazan Ayva’nın, 38 yıl önce başlayan romatizmal rahatsızlığı nedeniyle ayak parmaklarında şekil bozuklukları meydana geldi. İlk yıllarda pek rahatsıklık vermeyen bu durum yıllar geçtikçe Ayva'yı zor durumda bıraktı.

Yürüdüğünde şiddetli ağrı çeken Ramazan Ayva son 4 yıldır ayakkabı giyemez hale geldi. Çektiği acılara daha fazla dayanamayan Ramazan Ayva, ayakkabı giymesini engelleyen sol ayak 3’üncü parmağını ameliyatla aldırmaya karar verdi.

Ayva'nın parmağı, Sivas Numune Hastanesi’nde gerçekleştirilen operasyonla alındı. Hastaneden çıkar çıkmaz kendisine yeni bir ayakkabı alıp giyeceğini söyleyen Ramazan Ayva, “38 yıl önce romatizma hastalığına yakalandım. Bu rahatsızlık nedeniyle ayak parmaklarımdan bazılarında şekil bozukluğu meydana geldi. Bu nedenle ayakkabı giymekte güçlük çekiyordum. Ayakkabı giyince şiddetli ağrılarım oluyordu. Artık dayanamaz hale geldim ve ayakkabı giymemi engelleyen sol ayak 3’üncü parmağımı ameliyatla aldırmaya karar verdim. Şimdi çok rahatım. Kaç yıldır ayakkabı giyemiyordum. Buradan çıkar çıkmaz hemen yeni bir ayakkabı alıp giyeceğim” dedi. Ortopedi Servisi’nde tedavisi süren Ramazan Ayva’nın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

DHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2008 Pazartesi 12:47:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?