3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Sel, belediyenin borcunu açıkladı

Sivas'ın Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, belediyenin toplam borcunun 9 milyon 95 bin 179 TL olduğunu belirterek, halktan biraz daha zaman istedi.

Suşehri Belediye Başkanı Sedat Sel, Büyük Birlik Partili İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Suşehri Belediyesi'nin borçları hakkında bilgi verdi.

Suşehri Belediyesi'nin, kamu kurumlarına ve esnafa 9 milyon 95 bin 179,62 TL borcu olduğunu söyleyen Sel, bu borcun 2 milyon 225 bin 297 TL'sinin kendisine ait 2004 yılından önceki belediye başkanlığı dönemine ait olduğunu ve bu borcun İller Bankası Amme Alacakları uzlaşma borcu olarak 2013 yılına kadar taksitlendirildiğini ifade etti.

Borçlardan şikayetçi olmadıklarını, bunu bilerek aday olduklarını söyleyen Başkan Sel, “Bu durumdan şikayetçi değiliz. Bu durumu bilerek aday olduk. Bizler sorunları çözmek için geldik. Bizim tek amacımız belediyemizin borçlarını halkımıza bildirmek. Bunu yapmamızdaki tek gaye halk arasında konuşulan haber kirliliğini önlemektir” dedi.

Belgeye dayalı olmayan hiçbir konu hakkında iddiada bulunmayacaklarını belirten Başkan Sel, “Belediyemizin borçlarının kesin olan meblağlarını öğrenmek için, başkanlık görevine başladıktan hemen sonra tüm kamu kurum ve kuruluşlarına yazı yazdım. Bunun cevabını da basın yoluyla halkımıza duyurmak istedik. Aslında bu toplantıya tüm meclis üyelerimizi davet ettik. Fakat bazı meclis üyelerimiz katılmadı. Tabi ki bu borçlarla ilgili ayrıntılı dosyayı onlara da vereceğiz” diye konuştu.

Suşehri'ne hizmet etmek için, Suşehri halkından sadece biraz zaman istediklerini söyleyen Sel, “Borçların altına yatmayacağız. Borç olduğu içinde ağlamıyoruz. Suşehri halkından sadece şunu istiyoruz. Biraz zaman vermelerini istiyoruz. Başaracağız. Seçim meydanlarında verdiğimiz sözleri de yerine getireceğiz Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. İlçemizi layık olduğu yerlere, elbirliği ile hemşehrilerimizin desteği ile en güzel yerlere getireceğiz. Koltuğunda oturan değil dışarıda sürekli iş kovalayan bir başkan olacağım. Toparlanma süreci bitti, artık iş süreci başladı. Belediye hizmetleri sadece belediye gelirleri ile olmuyor. Daha önceki belediye başkanlığım döneminde bunu ilçemin halkı gördü. İş adamlarımızın, sivil toplum örgütleri ve derneklerimizin bize vereceği desteklerle bu görevi yaptık, bu dönemimizde de yapacağız. Bizler lüzumsuz değil, çalışan bir başkan olarak görev almak itiyoruz. Çünkü Suşehri halkı 103 yıllık siyasi hayatında ilk defa muhalefet partisinden belediye başkanı seçmiştir. Bizde bunu bildiğimiz için onları bu dönemimizde mahcup etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 11:45:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?