3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Sema gösterisi büyüledi

SİVAS'TA MEVLANA'NIN 736. VUSLAT YIL DÖNÜMÜ ANMA TÖRENİ

Sivas'ta Mevlana'nın 736. Vuslat Yıl dönümü dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

Sivas Mevlana Tasavvuf Kültürü ve Sema Derneği tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa protokol üyeleri ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda bir konuşma yapan Vali Ali Kolat, sadece Mevlana değil, Hacı Bayram Veli, Yunus Emre gibi zatların insanlığın mihenk taşı olduğunu söyledi.

Vali Kolat, "İnsanlığa sevgiyi, insanlık duygusunu, insan olma önemini bize vurgulamışlar hep gönlümüze hitap etmişlerdir. Bu vesileyle de bu insanlar ülkemizde daima birlik ve beraberliğin, güzelliğin, doğruluğun ve güzel ahlakın timsali olmuşlardır. Bu açıdan bunlar fevkalade bizim mihenk ve onur taşımızdır ve ülkemizin vazgeçilmez değerleridir. Bu arada Şeb-i Aruz'u kutlarken, Muharrem Ayı'nın da kutlandığı bir dönem, hem sema hem de semah, bu iki güzellik ülkemizin güzelliği olarak, hem de büyük bir değer olarak bize yansımaktadır" dedi.

Vali Kolat konuşmasının son kısmında Mevlana'nın sevgi, birlik, beraberlik ve hoşgörü üzerine söylediği bazı sözlerini aktardı.

Programda Sivas Mevlana Tasavvuf Kültürü ve Sema Derneği korosu tarafından verilen tasavvuf musikisi konserinin ardından Mevlana'nın hayatını anlatan sinevizyon gösterisi izlendi.

Daha sonra program Sivas Mevlana Tasavvuf Kültürü ve Sema Derneği Sema Grubu tarafından yapılan sema gösterisi ile sona erdi.

SİVAS'TA MEVLANA'NIN 736. VUSLAT YIL DÖNÜMÜ ANMA TÖRENİ
SİVAS'TA MEVLANA'NIN 736. VUSLAT YIL DÖNÜMÜ ANMA TÖRENİ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2009 Pazartesi 14:52:02
Güncelleme :21 Aralık 2009 Pazartesi 15:53:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?