3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Şerife öğretmene takdir belgesi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı 'Gönül Köprüsü' projesi kapmasında düzenlenen kompozisyon yarışmasında Türkiye birincisi olan Sivaslı öğretmen Şerife Aksoy, Vali Veysel Dalmaz tarafından takdir belgesi ile ödüllendirildi.

Proje kapsamında düzenlenen yarışmasına katılan Atatürk Lisesi Rehber Öğretmeni Şerife Aksoy, İstanbul izlenimlerini, çocukların İstanbul'la tanışmalarını ve yaşadıklarını anlattığı "Sana Yük Olduk İstanbul" başlıklı yazısı kompozisyonu ile öğretmenler arasında Türkiye birincisi oldu. Bu gün öğretmen Şerife Aksoy ile İl Milli Eğitim Müdürü Ali Murat Taner'i makamında kabul eden Vali Veysel Dalmaz, projenin çocuklar üzerinde son derece olumlu izler bırakacağına inandığını söyleyerek, kompozisyon yarışmasında birinci olan Aksoy'u tebrik etti. Dalmaz, başarısından dolayı Şerife Aksoy'a takdirname verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Murat Taner ise, projenin Sivas'ta başarıyla uygulandığını ifade ederek, kompozisyon yarışmasında birincilik kazanan Şerife Aksoy'la gurur duyduklarını vurguladı.

Çocukların İstanbul'u ilk defa gördüklerinin altını çizen Şerife Aksoy ise, ilk defa denizi gören, martılarla tanışan, tarih ile buluşan öğrencilerin İstanbul'a, kültüre, tarihe, doğaya, şehirleşmeye yönelik sergiledikleri tepkilerin kendisini çok etkilediğini söyledi.

Aksoy, kompozisyonun ana temasının, bir öğrencinin "Öğretmenim ayakkabılarımı çıkarıp denize girsem ayaklarım yanar mı?" sorusundaki saflığı, yalınlığı ve ürkekliği olduğunu belirtti

İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 17:42:29
Güncelleme :12 Şubat 2009 Perşembe 17:44:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ayten gersusuz IP: 88.247.238.xxx Tarih : 13.02.2009 13:05:08

Şerife Aksoy çocukluğundan bilirim bu başarılar onun geninde vardır kendisini kutlar yaşamında başarılarının daimini dilerim.