3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Serinlemek isterken baraj yuttu

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde serinlemek için baraja giren bir genç boğularak hayatını kaybetti.

Olay, saat 12.00 sıralarında Döllük köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir pastanede çalışan Ali Tinni (17), iş arkadaşı Kemal Yılmaz (17) ve köyden 2 arkadaşıyla birlikte Döllük Barajı'na gitti. Burada bir süre kalan 4 arkadaştan Ali Tinni ve Kemal Yılmaz serinlemek için baraja girdi. Sulama amaçlı kullanılan baraja giren 2 arkadaştan Ali Tinni boğularak hayatını kaybetti.

Kemal Yılmaz'ın durumu köylülere bildirmesi üzerine köylüler tarafından olay yerine jandarma ekipleri çağırıldı. Jandarma ekipleri boğulan gencin cesedini çıkarılması için Sivas Sivil Savunma Müdürlüğü Arama ve Kurtarma ekiplerine haber verdi.

Yaklaşık 2 saat sonra Döllük Barajı'na gelen Sivil Savunma Müdürlüğü Arama ve Kurtarma ekiplerinde görevli 6 dalgıç Ali Tinni'nin cesedini barajdan çıkardı. Şarkışla Cumhuriyet Başsavcısı Alper Uğurer'in yaptığı incelemenin ardından Tinni'nin cesedi ambulansla Şarkışla Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Gençten geriye baraj kenarında çıkardığı kıyafetleri kalırken, Tinni'nin yakınları cenazeyi almaya geldikleri Şarkışla Devlet Hastanesi morgunda sinir krizleri geçirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2009 Pazar 18:56:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bahtiyar tinni IP: 78.163.106.xxx Tarih : 25.06.2009 18:46:26

o cocuk benim kardeşimdi allah mekenını cennet etsin yattıgı yerde huzur bulsun herkesin bası sag olsun