2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Serpinti barajı onaylandı

SERPİNTİ BARAJI ONAYLANDI

Sivas'ın Suşehri ilçesinde kurulacak Serpinti Barajı'nın startı verildi.

Suşehri AK Parti İlçe Başkanı Rüstem Yüce, yönetim kurulu üyeleri, il genel meclis ve belediye meclis üyeleri Suşehri DSİ 192. Şube Müdürü Veli Aygül'ü ziyaret etti.

Çataloluk beldesi Serpinti mahallesi altındaki Çataloluk köprüsü mevkisine kurulacak Serpinti barajının startının verildiğini açıklayan AK Parti Suşehri İlçe Başkanı Rüstem Yüce, "Suşehri tarihi ve yöresi adına büyük önem arz eden büyük projemiz onaylandı" dedi.

AK Parti İlçe Başkanı Yüce, "Suşehri'nin menfaati için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu doğrultuda çalışmalarımızı bireysel değil Suşehri'nin ve vadinin menfaatlerini ön plana çıkacak şekilde yapıyoruz. Suşehri'ne yaptığımız çalışmalar, kazandırdığımız yatırımların hepsinin getirileri en ince detaylarına kadar incelenerek ve planlayarak yapıyoruz. Suşehri'nin önünü açmak adına yaptığımız her iş birbirini tamamlıyor. Bunları sıralarsak; merkezi sınavların ilçemize alınması, bunlar ehliyet ve eğitimle ilgili sıvanlar, SGK ilçe şubesinin binası hazırlandı açılışı bekliyor, araç muayene istasyonunun ilçeye kazandırılması, kredi yurtlar kurumu tarafından 500 kişilik öğrenci yurt binasının yapımı, Geminbeli bölünmüş yol çalışmalarının başlaması, Anadolu Öğretmen Lisesi"nin ilçeye kazandırılması ve yurt binası ve eğitim binasının yapılması, tarım lisesinin ilçeye kazandırılması ve pasaport işlemlerinin ilçede yapılması. Bu konular ile birlikte Çataloluk beldesi Serpinti mahallemiz mevkisinde 12 milyon metre küp su depolama kapasiteli kapalı basınçlı boru sistemi ile Karşıyaka, Kemalpaşa, Avculu, Akçaağıl, Öksülü, Evrenpaşa ve yaklaşık Suşehri ovasında 1800 hektar alan suya kavuşacak. 2011 yılında etüt ve proje çalışmaları bitirilip 2012 yılında barajın inşaatına başlanacaktır. Suşehri vadisine hitap edecek bu proje ile tüm tarım arazileri suya kavuşacak ancak ilçenin nüfusunun artması ile birlikte olur da içme suyu sıkıntısı yaşanırsa bu projeden de faydalanılacaktır. İlçemiz hayvancılık ve tarımla uğraştığından bu konuda çiftçilerimiz bizlere gelerek dertlerini anlatıyordu. Bölgenin en büyük sıkıntısı su problemi olarak karşımıza çıkmakta idi. Bizlerde ilçemizde tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimizin su sıkıntısı yüzünden mahsullerindeki verimin arttırılması ve hayvancılığın gelişimi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu kapsamda çiftçilerimizin ve bölgenin kalkınması açısından önem arz eden Serpinti Barajı'nı 2012 yılında ilk kazmasını vuracağız. Allah'a şükürler olsun söz konusu hizmet ve yatırım ise eğer bu konuda söyleyecek çok şeyimiz var. Hedefimiz her imkana sahip, işsizlik ve istihdam sorunu olmayan insanlarımızın refah ve huzur içerisinde yaşadığı Suşehri'nin tam bir komplike şehir olmasını sağlamaktır" ifadelerini kullandı.

Suşehri DSİ 192. Şube Müdürü Veli Aygül ise yaptığı açıklamada çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Sivas'taki bölge toplantısında çıkan kararlar hakkında Suşehri ilçesine bağlı Yeşilyayla, Bostancık sulama şebekeleri revize çalışmaları yapılacak ayrıca Karacaören Karataş mevkisi sulama göledinin etüt çalışmaları da devam etmekte olup yakın zaman içerisinde inşallah oranında müjdesi verilecektir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2011 Çarşamba 18:53:00
Güncelleme :3 Şubat 2011 Perşembe 18:31:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?