2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Sertifikalı meyve fidanları geliyor

SUŞEHRİ'NE SERTİFİKALI MEYVE FİDANLARI GELİYOR

Sivas'ın Suşehri ilçesinde sertifikalı meyve fidanlarının yakın bir zaman içerisinde gelerek, satışına başlanacağı bildirildi.

Tüm meyve ve tropik meyve fidanları ile iç ve dış mekan süs bitkileri, ayrıca sebze fideleri, izelementli gübreler, çiçek toprağı, çilek, böğürtlen ve ahududu fidelerinin satışı yapılacak.

Konu hakkında açıklama yapan Ziraat Teknikeri Nevzat Can, "Bilecik Tarım İl Müdürlüğü Bitki Koruma Şubesi'nde görevime devam ediyorum. Ayrıca Yalova'da dış mekan süs bitkileri üretimi gerçekleştiriyorum. İlçemiz çiftçilerinin büyük eksikliği olan sertifikalı meyve fidanlarının temini, Suşehri ve çevresinin süs bitkileriyle peyzaj düzenlemelerinin yapılması, sebze üreticilerimize bölgemize uygun sebze fidelerinin temini, meyve ve sebzelerde toprak tahlili yapılarak uygun gübreleme programının ortaya çıkartılması, büyük işyerlerimize iç mekan süs bitkilerinin satışının yapılarak ilçemize farklı bir çeşitliliğin sağlanmasını hedefliyorum. Konu üzerine Gönüloğlu mahallesinde yaklaşık 700 metrekarelik arsayı kiralayarak burada çalışmalara başladık. Hedefim mart ayında düşündüğümüz projeyi hayata geçirmenin gayreti içerisinde olacağız. Amacımız çiftçilerimize ve bölgemizin iklim şartlarına uygun meyve fidanlarının getirilerek çiftimizin devlet destekli kapama bahçeler kurarak meyveciliğin ilçemizde yaygınlaşması iyi tarım uygulamalarına alt yapı oluşturmaktır" dedi.

SUŞEHRİ'NE SERTİFİKALI MEYVE FİDANLARI GELİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2011 Pazartesi 16:49:05
Güncelleme :7 Şubat 2011 Pazartesi 16:55:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?