3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Sertifikalı patates için başvuru

Sivas Patates Üreticileri Birliği tarafından satışı yapılacak olan 'Sertifikalı Patates Tohumu' için Suşehri ilçesinde başvuruların başladığı bildirildi.

Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri, yemeklik cins patates tohumu vonogogh ile hem yemeklik hem de kızartmalık cins patates tohumu agriadan satın almak isteyen çiftçilerin, 10 Mart’a kadar ilçe tarım müdürlüklerine başvurabileceklerini bildirdi.

Sertifikalı patates tohumlarının kilosunun 95 kuruştan satıldığını belirten yetkililer, tohumların en az 50'şer kilogramlık torbalar halinde hazırlandığını bildirdi. Sertifikalı tohumlarla dekar başına, tarlanın bakımına göre 4-8 ton ürün alınabildiğini anlatan yetkililer, bu tohumlarla yetiştirilen patateslerin söküm işlemlerinin ise 90-120 gün içerisinde gerçekleştirilebildiğini kaydetti.

Suşehri'nde geçen yıl agria cinsi patates tohumundan 3 ton patates üretildiğini ve tüketicilerin hizmetine sunulduğunu anımsatan yetkililer, bu yıl da hem agria hem de vonogogh cinsinden tohum satışı yapılacağını, bu tohumlarla ilçede 10 ton ürün alınmasının beklendiğini kaydedildi

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2009 Pazartesi 20:54:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?