3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

SES imza kampanyası başlattı

Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın iptali için imza kampanyası başlatan Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Sivas Şube üyeleri, Sağlıkta Dönüşüm Programını eleştirdi. 

Sivas'ta Hükümet Meydanı Cıbıllar Parkı önünde toplanan SES üyeleri adına basın açıklaması yapan SES Sivas Şube Başkanı Elif Karadeniz, Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın 1 Ocak 2007 tarihinde yürürlüğe girmesi ile birlikte sağlıkta yıkım boyutlarının hat safhaya çıkacağını söyleyerek, "Aile hekimliği, Genel Sağlık Sigortası ile birlikte ülke genelinde yaygınlaşacak sistem paralı olacak. Aile hekimliği uygulamasıyla aşılama, gebe ve bebek takipleri yapılmayacak. Piyasa mekanizmasında yer olmayan çevre sağlığı hizmetleri yeterince sunulmayacağı için bulaşıcı hastalıklar artabilecek, sağlıkta yıkım boyutları savaşlarda ölen insan sayısını aşabilecektir" dedi. 

Sağlıkta dönüşüm programının iptali için imza kampanyası başlattıklarını ve toplanan imzaları Sağlık Bakanlığı'na gönderileceklerini söyleyen Karadeniz, herkese eşit, ücretsiz sağlık hizmeti sunumunu isteyerek, aile hekimliği uygulamasından vazgeçilmesini, sağlık ocak ve evlerinin güçlendirilmesini, koruyucu sağlık hizmetlerine önem verilmesini istedi. 

Basın açıklamasının ardından sendika üyeleri, imza kampanyasına katıldı.
iha
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2006 Cuma 17:35:38
Güncelleme :17 Kasım 2006 Cuma 17:39:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?