6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

SES'cilerden yemek protestosu

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde toplanan bir grup Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) üyesi, personel yemeklerinin ücretli olmasını protesto etti.

Yemeğe girmeyen sendika üyeleri, diğer çalışanlara da ücretsiz domates ve çeyrek ekmek dağıttı.

Personel Yemekhanesi önünde toplanan sendika üyeleri adına basın açıklaması okuyan Ufuk Yücel, sağlık alanında yapılan düzenlemelerin çalışanları zor durumda bıraktığını iddia ederek, "Nitelikli sağlık hizmeti sunumu artık yapılamaz hale geldi. Devletimiz sosyal devlet olmaktan çıkıt. Paran kadar sağlık uygulamasından sonra şimdi de paran kadar yemek uygulamasına geçildi" dedi.

Yücel açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:
"Devlet memurları, yiyecek yardımı yönetmenliği kapsamında bulunan yataklı tedavi kurumlarında hastalar için kurulan bulunan yemek servislerinden, yemek maliyetinin yarısından az olmamak kaydıyla bedel ödeyerek yararlanmaları mümkün olmakta. Yataklı tedavi kurumlarında çalışan personelden yemek ücreti alınması istendi. 10 Nisan Çarşamba günü uygulamaya başlanacak olan ücretli yemek uygulaması, ücreti ne olursa olsun bir hak kaybıdır. Ücretsiz yemek hakkı mücadelesi için herkesi birlikte mücadeleye çağırıyoruz ve sadece yemek değil, aleyhimize çıkan ve çıkacak yasalar için, mevcut iktidar ve yasa koyuculara karşı tepkimizi göstermeliyiz"
Okunan basın açıklamasının ardından kasa içerisinde getirilen domates ve çeyrek ekmekler, diğer çalışanlara da dağıtılırken, sendika üyeleri yemekhaneye girmeyerek durumu protesto etti.

.
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2008 Pazartesi 15:32:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?