6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

SESOB'tan 'Ahilik Haftası' mesajı

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, Ahiliğin Türkçe'deki karşılığının mertlik, yiğitlik, eli açıklık anlamına geldiğini söyledi.

Her yıl Ekim ayında idrak edilen Ahilik Kültürü Haftası kutlamalarının bu yıl da 13-15 Ekim tarihleri arasında kutlanacağını belirten Köksal, ahiliğin günümüzde de hala geçerliliğini koruduğuna dikkat çekti. Köksal, “Ahilik, din, dil, ırk, renk farkı gözetmez. Günümüze kadar süre gelen ahilik esnaf ve sanatkarlar birlikleri, toplumsal yapımızın vazgeçilmez kurumlarından birisi oldu" dedi.

Köksal, ahilik teşkilatının esnaf, sanatkar, sanayici ve ticaret erbabını asırlarca bünyesi içerisinde barındırarak, iş ve meslek ahlakını kurup koruduğunu belirtti. Köksal, "Hangi çağda ve yerde olursa olsun toplumda en önemli konu o toplumun sosyal ve ekonomik durumunun ahlakla bütünleşerek yükselmesidir. Esnaf ve sanatkarların temsilcileri olarak hedefimiz Ahilik kültürünü, Ahilik ruhunu ve terbiyesini daima yaşatmak, çağdaş yorumlarla geleceğe taşımak olmalıdır. Bizim tarihimiz olan Ahilik Kültürünün ve değerlerinin devamı bizleriz. Bu sebeple Ahiliğe önem veriyoruz. 13 Ekim tarihinde Sivas Valiliği ile ortaklaşa gerçekleştireceğimiz program kapsamında saat 10.00'da Atatürk anıtına çelenk sunacağız. Protokol ziyaretlerinin ardından, 14 Ekim tarihinde saat 19.00'da Atatürk Kültür Merkezi'nde Türk Halk Müziği konseri ve 'Ahilik' konulu bir konferans düzenleyeceğiz. 15 Ekim tarihinde ise Ahi Emir Ahmet Türbesi önünde başlayarak, İl Müftüsü Mustafa Balık'ın yapacağı duanın ardından Cumhuriyet Meydanı'na kadar kortej yürüyüşü yapacağız. Saat 11.00'de Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi bahçesinde yapılacak olan programımız çerçevesinde kadın girişimciliği projemize katılan kursiyerlere belgelerini vereceğiz. Mesleğinde başarılı olmuş esnaf ve sanatkârımızı da ödüllendirdikten sonra şet kuşatma töreni yapılacak. Programın sonunda ise vatandaşlara ve katılımcılara Ahilik Pilavı ikram edeceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 13:37:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?