3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

SESOB'tan esnafa kredi müjdesi!

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, esnaf ve sanatkarlara cari faizlerin altında kredi verileceğini bildirdi.

Konu ile ilgili olarak yazılı açıklama yapan Beşir Köksal, kullandırılacak kredi faizlerindeki devlet destekleme oranının yüzde 35'ten yüzde 50'ye çıkarıldığını söyledi.

Köksel, Ankara'da gerçekleştirilen ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'ında katılımı ile yapılan toplantıda Halk Bankası vasıtasıyla esnaf ve sanatkarların kullandırdığı kredi faizlerindeki devlet desteğinin yüzde 50'ye çıkarıldığını kaydetti.

Köksal, “Bu krediler pazartesi günü itibariyle uygulamaya konulurken, esnaf ve sanatkarlar Halk Bank'tan aldıkları yada bu yıl alacakları kredilere, 2009 yılı boyunca faizin sadece yarısını ödeyecek. Halk Bank tarafından esnaf ve sanatkara yarı oranında faizle kredi kullandırılmasına ilişkin karar yürürlüğe girdi. Buna göre esnaf ve sanatkarların finansman ihtiyaçlarının uygun koşullarda karşılanması amacıyla, Halk Bank tarafından esnaf ve sanatkarlar kredi ve kefalet kooperatifleri kefaletiyle bu kesime kullandırılmış olup, bakiyesi 2009 yılına devreden kredilerle bu yıl kullandırılacak kredilere 1 Ocak-31 Aralık 2009 tarihleri arasında, bankanın kooperatif kredilerine özgü kaynak maliyeti dikkate alınarak belirlediği cari faiz oranının yüzde 50'si kadar olacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2009 Salı 19:01:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?