3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

SESOB'tan Gazeteciler Günü mesajı

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, yayınladığı mesaj ile tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Yazılı bir açıklama yayınlayan Köksal, günümüzde hızla gelişen kitle iletişim araçları ile birlikte gücü ve etkinliği her geçen gün biraz daha artan basın kuruluşları ve çalışanlarının, toplumun her türlü sorunlarını dile getirdiğini söyledi.

Köksal, "Meslek ahlak ve ilkelerine bağlı kalarak halkımızı doğru, zamanında ve etkin bir biçimde bilgilendirmek, gelişmelerden haberdar etmek gazetecilerin üstlendiği toplumsal bir görevdir. Görevini toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alan tarafsız bir anlayışla kısıtlı imkanlara rağmen yerine getiren gazeteciler ve basın kuruluşlarının geçmişte olduğu gibi günümüzde de toplumsal yaşantımızda çok önemli bir yeri vardır. Kamuoyunu aydınlatmak için her ortamda, her koşulda, sorumluluk duygusu içinde, toplumun haber alma özgürlüğü adına görevlerini yerine getiren yazılı, görsel ve işitsel medya çalışanlarımızı takdir ediyorum. Bu duygu düşüncelerle ülke yararına çalışan, toplumun bilinçlendirilmesinde özveriyle, fedakarca çalışarak kutsal bir görevi yerine getiren ve Sivas'ımızın gelişmesinde, tanıtılmasında katkı sağlayan yerel ve ulusal bazdaki basın kuruluşlarımızın, yöneticilerinin ve çalışan gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, huzurlu bir yıl geçirmelerini ümit ederek çalışmalarınızda başarılar diliyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2009 Cumartesi 14:59:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.haber58.com IP: 78.163.110.xxx Tarih : 11.01.2009 09:17:59

çalışan gazeteciler günü anlam ve önemine uygun olarak kutlanması lazım ama çok ihmal edilmiş bir kesim olarak aslında bu günü kutlamamak gerektiğine inanıyorum