7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

SESOB'tan Kalfalık belgesi uyarısı!

Sivas Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, kalfalık belgesini almak için son müracaat tarihinin 31 Ekim'de biteceği uyarısında bulundu.

Yazılı bir açıklama yapan Köksal, çıraklık eğitimi kapsamında olan meslek dallarında kalfalık belgesi olmayan esnaf ve sanatkarların kendilerine tanınan üç aylık ek başvuru süresinde sonlara yaklaşılırken, bu sürenin iyi bir şekilde değerlendirmesini arzu ettiklerini söyledi.

Köksal, "Meslek dallarının 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu, çıraklık eğitimi uygulamaları kapsamına alınmasından sonra, verilen yasal sürede belge alamayan veya belgesini değiştiremeyenlere 3 aylık ek bir başvuru süresi verilmişti. Buna göre; mesleğin ilimizde kapsama alındığı tarihte 18 yaşını doldurmuş olanlar, kapsam tarihinde çalıştığını belgelendirerek kalfalık sınavlarına girebilecek. 16 yaşını doldurmuş olanlar ise intibak eğitimine başvuracaklar. Başvurular 31 Ekim 2008 Cuma günü akşamına kadar Dr. Sadık Ahmet Mesleki Eğitim Merkezi’ne yapılacaktır" dedi.

Köksal, son sürenin kaçırılmaması gerektiğini de vurgulayarak, "Zamanında müracaatını yapamayarak belgelerini alamayan esnaf ve sanatkarımız için son kez tanınan bu fırsattan yararlanmalarını ve bir an önce Dr. Sadık Ahmet Mesleki Eğitim Merkezi’ne başvuruda bulunmaları kendi menfaatlerine olacaktır. Son günlere yaklaştığımız şu günlerde belgesi olmayan esnaf ve sanatkarımızın bu fırsatı iyi değerlendirmesini istiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 16:49:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?