6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

'Sevgi Bayrağı' Sivas'ta

'SEVGİ BAYRAĞI' SİVAS'TA

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e teslim edilecek olan ve Samsun'dan yola çıkan 'Sevgi Bayrağı' Sivas'a geldi.

Tokat'ın Çamlıbel mevkiinde Tokatlı gençlerden teslim alınan 'Sevgi Bayrağı, Sivas'a getirildi. 4 Eylül Kongre ve Etnografya Müzesi önünde yapılan törende, gençler bayrağı Sivas Valisi Ali Kolat'a teslim etti. Vali Kolat, Milli Mücadele ruhunu yaşamaya devam eden Kongre Müzesi'nde şanlı bayrağı misafir edeceklerini belirterek, "Samsun'dan yola çıkan bayrağımız, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyet'i armağan ettiği gençlerimiz tarafından Ulu Önder'imizin Milli Mücadele sırasında izlediği yolda

aynı azim, kararlılık ve heyecanla buraya kadar ulaştırılmıştır. O günlere şahitlik etmeye devam eden Kongre Müzesi, milletimizin bağımsızlığını sembolize eden bir özgürlük abidesidir. Cumhuriyet'imizin inşa edildiği bu anlamlı binada şeref misafiri edeceğimiz şanlı bayrağımızı Sivas gençliğinden alıp büyük bir heyecanla ve gururla öperek teslim edeceğiz" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulacak 'Sevgi Bayrağı', 4 Eylül Kongre ve Etnografya Müzesi'ndeki yerine konuldu.

Bugün Sivas'ta kalacak olan 'Sevgi Bayrağı', yarın Erzincanlı gençlere teslim edilmek için yola çıkarılacak.

'SEVGİ BAYRAĞI' SİVAS'TA
'SEVGİ BAYRAĞI' SİVAS'TA
'SEVGİ BAYRAĞI' SİVAS'TA
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2010 Salı 17:25:03
Güncelleme :11 Mayıs 2010 Salı 17:50:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?