2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Sevgi evleri Aralık'ta açılacak

SEVGİ EVLERİ ARALIK AYINDA AÇILACAK

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zafer Yıldırım ile birlikte belediye tarafından yapımı devam eden, Sevgi Evleri inşaatında incelemelerde bulundu.

Geçtiğimiz yıl Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın Sivas ziyaretinde, Sivas Belediyesi ve Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü arasında Sevgi Evleri protokolü yapılmıştı. Yapılan protokol sonrasında, Mart ayında temeli atılarak yapımına başlanan Sevgi Evleri çalışmalarını yerinde inceleyen, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, yetkililerden bilgi aldı. Ürgüp incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, "Belediyemizle birlikte, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzün inşa etmiş olduğu Sevgi Evleri ve çevre düzenleme projesiyle ilgili incelemeler yaptık. 22 bin metrekare alan içerisinde toplam 3 bin 700 metrekare alanda inşaat çalışmaları devam ediyor" dedi. Ürgüp, idari binalar 0-6 yaş evleri ve 7-12 yaş çocuk evleri olmak üzere, toplam 10 binadan oluştuğunu belirtti. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından belirtilen yaşlardaki bakıma muhtaç çocuklara bu binalarda bakılacağını ifade eden Doğan Ürgüp "Çocuklarımıza burada barınıp yaşamlarını sürdürebileceği mekanlar yapıyoruz. Çocuklarımız için temel gereksinimlerinin karşılanabileceği, toplu yaşamın getirdiği olumsuzlukları yaşamadan kendine güvenli ve geleceğe güvenle bakabilen bir ortamda yetiştirilmesi hedeflenmektedir" diye konuştu. Sevgi Evleri'ni bu yıl içerisinde tamamlayıp hizmete sunacaklarını belirten Ürgüp, "Böylece yavrularımız, sevgi evlerinin hizmete girmesiyle birlikte sıcak bir yuvaya kavuşmuş olacak" dedi. Ürgüp, projede desteği olan ve emeği geçen bütün kurumlara teşekkür etti. Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zafer Yıldırım ise bu yılın sonlarına doğru Sevgi Evleri'ne geçmeyi planladıklarını kaydetti.

Sevgi Evleri gezi ve inceleme programında, Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Köse ve diğer yetkililer de hazır bulundu. Sevgi Evleri'nin Aralık ayında tamamlanarak hizmete sunulacağı bildirildi.

SEVGİ EVLERİ ARALIK AYINDA AÇILACAK
SEVGİ EVLERİ ARALIK AYINDA AÇILACAK
İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2011 Cuma 16:28:05
Güncelleme :15 Temmuz 2011 Cuma 17:27:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?