6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

SGC'nin 'Mustafa' filmi yorumu

Sivas Gazeteciler Cemiyeti (SGC) Başkanı Fikret Ünsal, yaptırdığı Atatürk fotoğraflı kravat ile Can Dündar'ın 'Mustafa' filmi hakkında açıklamalarda bulundu.

Fikret Ünsal, Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un bir tanıdığına üzerinde Atatürk fotoğrafı bulunan kravat yaptırdıklarını söyledi. Bu kravatı geçen ay özel bir televizyon kanalında katıldığı programın sunucusu Beyazıt Öztürk'e hediye ettiğini de ifade eden Ünsal, SGC için de çok sayıda kravat yaptırdığını kaydetti.

Spor yorumcuları Erman Toroğlu ile Şansal Büyüka'ya da bu kravatlardan hediye ettiğini ve yorumcuların hafta sonunda yaptıkları programda kravatları takmasıyla ülke gündemine oturduğunu kaydeden Ünsal, "Çok değişik bir şeydi. Ben ilgi çekeceğini düşünmüştüm. Sayın Erman Toroğlu ve Şansal Büyüka kravatı programlarında takacaklarını söyledi.

10 Kasım nedeni ile de dün olay bir anda patladı. Bir anda bütün Türkiye'den hem Sivasspor Kulübü'ne hem bizlere ulaşılmaya başlandı. Müthiş bir ilgi oldu. Bu kadar büyük ilginin nedeni ise Atatürk'e sahip çıkmamızdır. Evet Türkiye'de Atatürk sevgisi gerçekten çok büyük. Bu bir kez daha ispatlandı" dedi.

Ünsal, "Mustafa filmi büyük tepki çekti. Türk milleti tepkisini Atatürk fotoğraflı kravat alarak da gösteriyor. Atatürk'e bu kadar çok sevgi seli olmasından dolayı ben çok mutluyum. Bir de biz Cumhuriyet ve 4 Eylül kentiyiz. Cumhuriyet'in temelleri Sivas'ta atıldı. Bunun için Atatürk fotoğraflı kravat yaptırdık" dedi.

Can Dündar'ı "rezalet yapımcı" olarak nitelendiren Fikret Ünsal, filmin senaryosunun da Can Dündar tarafından değil, başkaları tarafından yazılmış olabileceğini öne sürdü. Ünsal, "Dündar'ın Sivas Kongresi'ni fazlasıyla irdelediğini zannetmiyorum. Benim kanaatime göre o senaryo yazılarak Can Dündar'a verilmiş. Çünkü kendisinin senaryodan çok kopuk olduğunu gördüm. Geçen hafta Yeditepe Üniversitesi'nde yapılan bir televizyon programında çok kopuk konuştu. Filmi ile kendi konuşmaları arasında müthiş farklılıklar vardı, müthiş tezatlar vardı. Birileri Türkiye ile gerçekten oynuyor ama Türk milleti bu oyunlara gelmez. Biz hangi coğrafyada yaşadığımızı çok iyi biliyoruz. Biz Atatürk'ün bıraktığı mirasa dünyanın sonuna kadar sahip çıkacağız. Dünya oldukça da Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet inşallah duracaktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 12:48:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?