6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Şiddetli rüzgar çatıları uçurdu

Sivas'ta şiddetli rüzgar nedeniyle bazı ev ve iş yerlerinin çatısı uçtu.


Kent merkezinde akşam saatlerinde kısa süreyle etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle, Hikmet Işık Caddesi Dikilitaş mevkisinde 6 katlı bir apartmanın çatısının bir bölümü uçtu.
Bölgede güvenlik önlemi alan ekipler, yolu yaya ve araç trafiğine kapattı. ÇEDAŞ ekipleri ise binanın elektriğini kestikten sonra bölgeden ayrıldı. Çatının büyük bir bölümünün aşa ğı sarkması, tehlikeye yol açtı.
Çatının sarkan kısmını halatla bağlayan itfaiye ekipleri, çatıyı yukarıya çekmeye çalıştı.


İtfaiye erlerinden Hüseyin Karataş, çalışmalar için itfaiye merdivenini yukarı çıkarmaya başladı.


Bu sırada caddenin elektriği kesilmemesi ve merdivenin elektrik tellerine değmesi nedeniyle alev saçan elektrik telleri koptu ve parlama meydana geldi. Parlamadan etkilenen itfaiye eri kendisini 1 metre yükseklikten yola attı.
Karataş, arkadaşlarının yardımıyla ambulansla Numune Hastanesine kaldırıldı. İlk müdahalenin ardından Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevk edilen Karataş'ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
ÇEDAŞ ekiplerinin caddenin elektriğini tamamen kesmesinin ardından çatının sarkan parçası yukarı çekildi.


Bu arada, Emniyet Müdürlüğü yakınlarındaki tek katlı bir iş merkezinin çatısı da şiddetli rüzgar nedeniyle uçtu. Çatının sac parç alarının büyük bir bölümü etrafa dağıldı. Bazı sac parçaları ise elektrik direklerinin üzerinde takılı kaldı. Bölgeye gelen ekipler, elektrik akımını kestikten sonra yolu ulaşıma kapadı. Elektrik telleri üzerindeki sac parçaları, ekipler tarafından indirildikten sonra yol ulaşıma açıldı.

iha
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2008 Perşembe 00:33:55
Güncelleme :24 Nisan 2008 Perşembe 00:36:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?