6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Şiddetli rüzgar mahyayı uçurdu!

Sivas'ta gece saatlerinde etkili olan şiddetli rüzgar, Paşa Camii'nin iki minaresi arasında asılı bulunan mahyanın ipini kopardı.

Dün gece etkisini şiddetli bir şekilde gösteren rüzgar, kent merkezindeki Paşa Camii'nin iki minaresi arasında asılı bulunan mahyanın bir ipini kopardı. Kopan ipin ucu, sol arka bölümdeki kubbenin üzerinde bulunan hilale takıldı.

Rüzgarın etkisi ile yerinden kopan hilalin düşme riski olduğunu gören Vahap Kaya isimli kişi, durumu cami görevlileri ile polise bildirdi.

Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri, hilalin aşağı düşmesi ve insanlara zarar vermesi ihtimali üzerine durumu itfaiyeye bildirdi. Cami yakınına gelen itfaiye ekipleri, yangın merdivenini çatı yakınına kadar uzattıktan sonra bir görevli uca kadar giderek bıçakla ipin ucunu keserek, metal hilali indirdi.

İtfaiye görevlisinden hilali teslim alan Paşa Camii müezzinlerinden Erdal Karapınar, "Rüzgar mahyanın ipini koparmış. İp de hilale takılarak yerinden sökmüş. Pek ağır bir madde değil ama yine de tehlikeli" dedi.

Diğer taraftan yaklaşık 10 yıl önce asılan mahyayı tutan diğer iplerinin de kopma ihtimali üzerine, önümüzdeki günlerde aşağıya indirileceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2008 Pazar 16:22:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?