6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Sigara fiyatına 3 kilo hamsi!

SİGARA FİYATINA 3 KİLOGRAM HAMSİ

Türkiye'deki balık bolluğu ve kırmızı et fiyatının bir hayli yüksek olması nedeni ile vatandaşlar kilosu 2.5 TL olan hamsiye akın ediyor.

Kırmızı etin kilosunun 25 TL'yi bulması ve Türkiye'deki balık bereketinin hamsi fiyatlarını aşağı düşürmesi sonucu halk balıkçılara akın ediyor. Hamsinin kilosunun 2.5 TL'ye satılması nedeni ile vatandaşlar balıkçılar önünde kuyruk oluşturuyor.

Sivas Sebze Hali'nde balıkçılık yapan Akif Yıldırım günde yaklaşık 250 kasa hamsi sattıklarını söyleyerek, "Kırmızı et ve tavuk fiyatı yüksek olduğu için halk balığı tercih etmeye başladı. Bir kilo etin fiyatı 30 lira, hamsinin kilosu 2.5 lira. Bu yüzden fakir et alamıyor gelip balık alıyor. Bir paket sigara fiyatı olmuş 7.5 lira. Sigara fiyatına 3 kilo hamsi alıyor vatandaş. Vatandaş o yüzden hamsiye talep göstermeye başladı. Günlük 250 kasa hamsi satışımız oluyor" şeklinde konuştu. Balık tezgahında balık satın alan bir vatandaş ise kırmızı etin pahalı olmasından dolayı balığı tercih ettiklerini dile getirerek, "Ben halkın yerinde olsam et yiyene kadar balık yerim. Et 25 lira balık 2.5 lira" diye konuştu.

Sivas'ta balığın kilosu 2.5 TL'ye satılırken balıkçılar ilerleyen günlerde balık fiyatlarının düşmesini beklediklerini söyledi.

SİGARA FİYATINA 3 KİLOGRAM HAMSİ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2010 Çarşamba 16:58:04
Güncelleme :3 Kasım 2010 Çarşamba 20:08:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?