3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Sigara ve alkole savaş açtılar

Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında kortej yürüyüşü yapan minik öğrenciler, kullananların alkol ve sigarayı bırakmasını istedi.

Selçuk İlköğretim Okulu öğrencilerinin organize ettiği etkinlikte, kötü alışkanlıkların başında gelen sigara ve alkole öğrenciler, 'hayır' dedi.

Okul önünden başlayan ve Hoca Ahmet Yesevi ile İstasyon Caddesi üzerinden devam eden kortej yürüyüşüne katılan öğrenciler, hazırladıkları kıyafet ve pankartlarla büyüklerine mesaj verdi. Minikler yürüyüş boyunca çeşitli sloganlar atarak vatandaşları uyardı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan öğrenciler, burada da büyüklerine sigaranın kötülüğünü anlatan konuşmalar yaptı. Bu arada, çocukların oluşturduğu kalabalığı fırsat bilerek satış yapan bir simitçinin öğrencilerin sigaranın kötülüğünü anlattığı sırada sigara içmesi kameralara yansıdı.

Öğrencilerin ardından bir konuşma yapan Selçuk İlköğretim Okulu Müdürü Ferhat Doğan, sigara içen anne ve babanın çocuklarının geri zekalı doğduğunu söyleyerek, "Size, geri zekalı bir kardeşiniz dünyaya gelecek desem kabul eder misiniz? Veya gelecekte anne olacaksınız, baba olacaksınız. Sizin çocuğunuzun geri zekalı olmasını ister misiniz? Öyleyse annenizin, babanızın ve sizlerin sigaradan uzak durmanız gerekir. Sigara içen annenin doğacak çocuğunun geri zekalı olduğu tıbben tespit edilmiştir" ifadelerini kullandı.

Etkinlik, Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin konseri ile son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 16:57:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?