6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Silah tacirlerine operasyon

SİVAS'TA SİLAH TACİRLERİNE OPERASYON

Sivas'ta, "piyasaya sahte para sürdükleri ve silah temin ederek sattıkları" tespit edilen şahıslara yönelik operasyon düzenlendi. Emniyet ve jandarmanın ortak operasyonunda, sahte para ve çok sayıda silah ile mühimmat ele geçirilirken, 14 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, kent merkezinde ikamet eden bir grup şahsın birlikte hareket etmek suretiyle piyasaya sahte para sürdükleri, aynı şahısların Ordu ve ilçelerinden elde ettikleri silah ve mühimmatları Sivas merkez ve ilçelerde ikamet eden kişilere sattıkları istihbaratını alan emniyet ve jandarma güçleri harekete geçti.

Ekipler, Sivas'ın Yıldızeli ilçesi, merkeze bağlı Gümüşdere beldesi ile Ordu'nun Ünye ilçesinde eş zamanlı operasyon düzenledi. "Piyasaya sahte para sürmek" ve "toplu halde silah ticareti yapmak" suçlarından KOM Şube Müdürlüğü ekipleri 9, Jandarma Komutanlığı ekipleri ise 5 kişiyi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin ev, iş yeri ve otomobillerinde yapılan aramalarda;13 adet 9 milimetre çapında tabanca, 4 adet av tüfeği, 396 adet 9 milimetre çapında dolu fişek, 148 adet dolu av tüfeği, 3 adet

tabanca şarjörü, 2 adet bıçak, 17 adet sahte 20 TL ve 3 adet sahte 50 TL ele geçirildi. Gözaltına alınan şahısların adliyeye çıkarılacağı öğrenildi.

Öte yandan, merkeze bağlı Gümüşdere beldesinde 2007 yılından bu yana 7 cinayet işlendiği ve ele geçirilen silahların bu olaylarda kullanılıp kullanılmadığının yapılacak incelemeler sonrasında netlik kazanacağı öğrenildi.

SİVAS'TA SİLAH TACİRLERİNE OPERASYON
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2010 Çarşamba 12:36:04
Güncelleme :28 Ekim 2010 Perşembe 16:08:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?