7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Sınav performansları internette yayınlanıyor

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu 2005-2006 öğretim yılında 3 ayrı bölüme alacağı öğrenciler için özel yetenek sınavı açtı. Sınava giren öğrencilerin mücadeleleri, internet aracılığıyla tüm dünyaya gösterilerek, torpil yapılma olayının önüne geçiliyor.

Yapılan sınavlar hakkında açıklamalarda bulunan Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Ertürk Yaner, öğrenci alımı için yapılan bu sınav sisteminin tamamen objektif ve herkesin gözü önünde yapılan önemli sınavlar içerisinde değerlendirildiğini söyledi. Yaner, sınava girecek öğrenci adaylarının müracaatlarında ilk olarak kayıt döneminde fotoğraflarını çektiklerini, sınava girerken de bu öğrencilerin yerine başkalarının girmemesi için ilk müracaat masasında öğrencinin sınava giriş kartı ile daha önce çektirdiği fotoğrafın bilgisayardan kontrol edildiğini söyledi. Ardından sınava giren öğrencilerin, diğer kategorilerde mücadele ettiklerini sözlerine ekleyen Yaner, bu yıl sınavlara ilginin çok fazla olduğunu belirterek, şunları söyledi:
"Şu anda Beden Eğitimi ve Antrenörlük Bölümü'ne 420 aday başvurdu. Bunlardan 102 tanesi bayan, 318 tanesi de erkek adaydır."

Sınavın bilgisayar sistemleri ve fotosel ile kontrol edildiğini, bununla birlikte sınavın internet üzerinden tüm dünyaya görüntülü olarak yayın yapıldığını belirten Yaner, "Buradaki amacımız tamamen sınavımızın objektif olduğunu göstermektir. Veliler alanlarda ve bilgisayar başlarında izlemeklerdedir. Burada herhangi bir durum olmamakta. Sınav, objektif olarak sürmektedir" dedi.

Bugün başlayan ve 3 gün sürecek olan sınavda uzun ve kısa mesafeli koşu, koordinasyon ve beceri ile dikey sıçrama testleri yapılacak. Testlerde yeterli puanı alacak olan aday öğrencilerden Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü'ne 15'i bayan 40, Antrenörlük Bölümüne 10'u bayan 30 ve Spor Yöneticiliği Bölümü'ne 8'i bayan 20 öğrenci alınacak.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2005 Salı 22:05:04
Güncelleme :31 Ağustos 2005 Çarşamba 00:59:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?