6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Sivas, 'Bebek Dostu' il olma yolunda

'Bebek Dostu Altın İl' olmayı hedefleyen Sivas Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı 8 sağlık kuruşu daha 'Bebek Dostu Hastane' unvanını aldı.

Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen plaket töreninde konuşan İl Sağlık Müdürü Vakkas Özmercan, Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği kriterler çerçevesinde 'Bebek Dostu Altın İl' olma yolunda eğitime alınan ve başarılı olan sağlık kuruluşlarına 'Bebek Dostu Hastane' unvanı verildiğini söyledi.

Son olarak Sivas merkezdeki Tuzlugöl, Mehmet Akif, Çarşıbaşı, Gökmedrese ve Kadıburhanettin sağlık ocakları ile Suşehri Devlet Hastanesi, Suşehri Merkez Sağlık Ocağı ve Koyulhisar Devlet Hastanesi'nin de bu unvanı aldığını belirten Özmercan, "Ulusal Anne Sütü Komitesi'nin 8 Kasım 2006 tarihinde 'Bebek Dostu İl' unvanı alan illerin altın, gümüş ve bronz olarak sınıflandırılması kararı alındı. Sivas ili olarak 'Bebek Dostu Altın İl' olmak istiyoruz. Bu nedenle belirlenen kriter ve şartları hızla yerine getiriyoruz. Son 8 sağlık kurumu ile il genelinde toplam 28 kurum 'Bebek Dostu Hastane' oldu. Bu sayının birkaç ay içerisinde ikiye katlayarak, altın il olacağız" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından 8 kurumun yetkilisine 'Bebek Dostu Hastane' belgesi verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 20:16:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?