6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Sivas, tepeye doğru uzayacak

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Şehirlerarası otobüs Terminali'nin kentin yeni gelişecek bölgesine taşınacağını, kentin de bu bölgede gelişeceğini belirtti.

Sivas'taki şehirlerarası otobüs terminalinin başka yere taşınması konusundaki tartışmalara açıklık getiren Başkan Aydın, bu konuda önemli çalışmaların olduğunu söyledi.

Öncelikli olarak kentin yeni yapılanması konusunda açıklama yapan Başkan Aydın, "Bilindiği gibi Ordu-Fatsa karayolu, Havaalanı karşısındaki Meraküm tepesi, bir çok mahallenin üzerinden ve Organize Sanayi Bölgesinden geçiyor. Yanı bu yol tamamlanınca Sivas'ın denize uzaklığı 200 kilometreye kadar düşecek. Sivas coğrafi bakımdan Anadolu'nun tam ortasında olduğu için güney, kuzey, doğu ve batıya açılan kapı durumundadır. Bu yol yapınca ortaya yeni bir çevre yolu yapılması gündeme geliyor. Biz de hava alanı ile bu yolu birleştirecek olan çevre yolu konusunda proje hazırlattık. Kentin kuzey tarafındaki Meraküm tepesi civarında bir çevre yolu yapacağız" dedi.

Başkan Aydın, bu çalışmalarla birlikte terminalin de bu bölgeye taşınacağına dikkat çekerek, "Bilindiği gibi mevcut terminal bölgesi Kızılırmak havzasında bulunuyor. Güney tarafı Kızılırmak kapladığı için oraya yerleşim birimi kurulamıyor. Su debisini göz önünde bulundurulunca önem arz ediyor. Biz de yapacağımız yeni yerleşim birimleri ve çevre yolu üzerinde, Havaalanı, Tren İstasyonu ve diğer konuları bir araya toplayacağız. Terminal binası yerine bir çok yatırımcı talip. Biz; Sivas'ın 50 yıllık geleceği için proje hazırlıyoruz. Bu projeler içerisinde terminal yerine 5 yıldızlı oteller, yeni iş merkezlerinin yapımı gündemde. Yani dediğimiz gibi yabancı yatırımcılar buraya gelerek, büyük iş ve alış veriş merkezleri kuracak. En az 500 kişiye iş istihdamı sağlanacak olan bu tesisler için Avusturyalılar 200 milyon YTL veriyor. Biz bunu değerlendireceğiz. Kentin gelişimi ve çevre yolunun yapımında kullanacağız. 4-5 milyon YTL'ye mal olacak yeni terminal binasını da bu yatırımcılar yapacak" dedi.
Başkan Aydın, Avusturyalılar ile birlikte Fransız ve Alman işadamları da görüşecek. Almanlarla ayın 20'sindensonra görüşeceğiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2008 Cumartesi 14:00:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet gedik IP: 88.231.59.xxx Tarih : 15.02.2008 03:43:52

israrla kendi isteklerini yapmaya çalışmakta artık birazda halkı dinle bir sen yaşamıyorsun bu memlekette birde sivaslını görüşünü al birşey yaparken...