7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Sivas, UEFA itirazından vazgeçti

Sakat futbolcuların çokluğu ve maddi problemlere rağmen geçtiğimiz sezonu Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın ardından aynı puan (73) ve averajla 4. sırada tamamlayan Sivasspor, üçüncülük iddiasından vazgeçti.


Aynı puana sahip takımlar arasında uygulanan üçlü averaj uygulamasına itirazda bulunan Yiğidolar, Futbol Federasyonu'nun, Turkcell Süper Ligi'ni ve Sivas'ın 4'üncülüğünü tescillemesinin ardından Danıştay'a itirazda bulunmak üzere hazırlık yapmaya başladı. Ancak Basın Sözcüsü Fikret Ünsal, dün yaptığı basın toplantısında bu karardan vazgeçtiklerini açıkladı. Buna gerekçe olarak da Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararı vermesi halinde Türk Milli Takımı ve diğer takımların uluslararası müsabakalardan men cezası alabileceği ihtimalini gösterdi.

Danıştay'ın yüzde 100 yürütmeyi durdurma kararı vereceğini bildiklerini savunan Ünsal, şunları söyledi: "Sezon sonunda hakkımızı UEFA ve yargı dahil bütün platformlarda arayacağımızı söylemiştik. Bütün yolları denedik. Ancak öyle bir noktaya geldik ki bunu da bütün kamuoyunun bilmesi lazım. Gönüllerin şampiyonu olan bir takım olarak ülkemize ihanet etmemek için bu hakkımızdan vazgeçtik." Elde ettiği başarılarla herkesin takdirini kazanan Sivasspor'un, bundan sonra İnter Toto maçlarına ve transferlere yoğunlaşacağı bildirildi.

4 Eylül Stadı'na bakım

Sivas 4 Eylül Stadı, FIFA ve UEFA kriterleri doğrultusunda bakıma alındı. 70 kişilik olan basın tribününün kapasitesi 100 kişiye çıkarılacak. Park yerleri, şeref tribünü, soyunma odaları, saha zemini elden geçiriliyor. Çalışmalar 2-3 haftaya kadar tamamlanacak. Yeni sezon hedefini ise 'şampiyonluk' olarak koyan Sivasspor, 2 yerli ve 2 yabancı futbolcu transfer edecek. Yerli futbolculardan birisi olarak Bursasporlu İbrahim'i renklerine bağlayan yönetim, diğer 3 futbolcuyu ise 1-2 hafta içinde alacağını duyurdu.

Zaman
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 04:38:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
arslan kocaman IP: 212.175.113.xxx Tarih : 5.06.2008 17:33:49

istanbulda yaşayan bir sivaslı olarak gurur duydum sivassporumuzun almış olduğu karar gerçekten gönüllerin şampiyonu sivasspora yakışır bir karardır takımımız bundan sonra daha büyük başarılara imza atacağına inanıyor bu camiadaki herkese özverilerinden dolayı teşekkür eder başarıların devamını dilerim tüm sivaslılara saygılar. istanbul yakası bebek telekom müdürlüğü müş.hizm.