3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Sivas: Bakan Şener: Ülke krizden çıktı, şimdi atağa kalkan bir Türkiye var

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Abdüllatif Şener, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) tarafından yapılan hükümetin izlediği ekonomik hesapların tuttuğunu belirterek, "Ülke kriz ortamından çıkmış, şimdi atağa kalkan bir Türkiye ekonomisi var" dedi.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) tarafından organize edilen 2003 yılı Vergi Rekortmenleri ve İhracatçılar Ödül Törenine Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, AK Parti Sivas Milletvekili Selami Uzun, Vali Hasan Canpolat, daire müdürleri ve diğer yetkililer katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunduğu sırada cep telefonunun çaldığını fark eden AK Parti Sivas Milletvekili Selami Uzun, ne yapacağını şaşırdı. Eli ile telefonu ceketinin üzerinden kapatmak isteyen Uzun, başarılı olamayınca telefonu kılıfından çıkararak kapatıp, töreni takip etti.

Daha sonra konuşmalara geçildi. STSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, Belediye Başkanı Sami Aydın, Vali Hasan Canpolat’ın konuşmalarından sonra kürsüye gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, ülkelerin gelişmesi için bütçenin dengesinin önemli olduğunu söyledi. 1992 yılından beri milletvekilliği yaptığını ancak 2003 yılına kadar Türkiye’nin bütçelerinin yıl sonunda tuttuğunu görmediğini söyleyen Başbakan Yardımcısı Şener, hükümetin izlediği ekonomik politikanın tuttuğunu, ülkenin kriz ortamından çıkarak üretken bir hale geldiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı Şener, şöyle konuştu:

"Ben sadece 91 yılından bu güne kadar değil, daha önceki yıllarda Türkiye’nin ekonomisini anlatırdım. Rakamların bu kadar uyumlu gerçekleşmesini ilk kez geçen yıl gördüm. Bununla hükümet bir mesaj vermiştir. Bu mesaj güvenir bir hükümet işbaşındadır, söylediklerini izleyen takip eden bir hükümet başarılıdır. Günü geçiştirme ve toplumu oyalama hastalığıyla baskılar üzerine gelindiğinde laf ve söz ile yoluna devam etmeyecek, bir şeye söz verdiyse o sözü yapacak garantisi verendir, ve söylediği gerçekleşecektir. Makro hesaplar gerçekleşmiş olarak ortaya çıkacak dedik. Bu güven piyasalar açısından çok önemliydi. Nitekim piyasaların izlenen politikalara, açıklanan makro hedeflere duyduğu güven ile ülke ekonomik krizden çıkmış, şimdi atağa geçen bir Türkiye ekonomisi vardır."

Yapılan konuşmalar sonrasında 2003 yılında ilk 10’a giren vergi ve ihracat rekortmenlerine plaket veren Başbakan Yardımcısı Şener, daha sonra Sivas Belediyesi’ne geçti.

SİVAS-(İHA)
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2004 Cumartesi 17:58:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahim cihan IP: 88.243.248.xxx Tarih : 28.05.2008 13:24:48

arkadaşlar bi iktidarın yapması gereken en iyi şey bu aslında. düşünsenize ülkede kriz war dese yabancı yatırımcı kaçmazmı..?? evet ülkede kriz war..fakat kimse bunu söyleyemez.. ülkedeki herkes tarafından bilinen fakat ağza alınmak istenmeyen krizin. çözümü ise..benm şahsi görüşüm __derhal kredi kartı batagına batan şahıslara faizsiz taksitlendirme yöntemi ile rahatlatmak _kredi kartı faizlerini düşürmşlerdi .bunu alkışlıyorum _kredi kartı limitlerini geçte olsa düşürmüşlerdi bunuda alkışkıyorum.. _ama en büyük çözüm taksitlendirme yöntemi olucaktır kanımca.